Φωτιά Βάρης Κορωπίου | Εικόνες καταστροφής | Η εικόνα της επόμενης ημέρας

Ο εφιάλτης της φωτιάς επέστρεψε φέτος πιο νωρίς από ποτέ στην Ελλάδα και όλα προμηνύουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο… Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη (19.6.2024) στη Βάρης – Κορωπίου είχε ως αποτέλεσμα αρκετά σπίτια να καούν και στρέμματα γης να γίνουν στάχτη.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και πλέον δεν υπάρχει καμία εστία φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε ότι οι Αρχές έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό που δείχνει έναν εμπρηστή να βάζει τη φωτιά.

Οι εικόνες από το πέρασμα της φωτιάς είναι αποκαρδιωτικές, ενώ πολλοί ήταν οι κάτοικοι που βγήκαν με τα λάστιχα του νερού προσπαθώντας να προστατέψουν τα σπίτια τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όσοι κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους ήταν αυτοί που είχαν φροντίσει να καθαρίσουν τα οικόπεδα που ήταν γύρω από τις κατοικίες τους. 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας παρέμειναν όλο το βράδυ στο πεδίο για να ελέγξουν τη φωτιά καθώς και τυχόν αναζωπυρώσεις και μικροεστίες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές δεν έχουν κανένα ενεργό μέτωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις. Στην Βάρης-Κορωπίου μέχρι στιγμής παραμένουν και επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα. 

Σημειώνεται πως την Τετάρτη στην περιοχή ήχησε τρεις φορές το 112, με τους κατοίκους να ενημερώνονται να απομακρυνθούν από την περιοχή Λαμπρικά προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας και μισή ώρα αργότερα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή Κίτσι προς την Βάρη.

Από τον ιππικό όμιλο της περιοχής μεταφέρθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο 21 άλογα, ενώ εκκενώθηκαν και τρία σχολεία της περιοχής.

Η φωτιά εξαπλώθηκε άμεσα λόγω των ισχυρών ανέμων και των ακαθάριστων οικοπέδων. Αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανές και κάποια σπίτια έγιναν στάχτη από το διάβα της φωτιάς. 

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours