Γλυφάδα – Ακίνητα | Σε κλοιό πλειστηριασμών η Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.

Γλυφάδα - Ακίνητα | Σε κλοιό πλειστηριασμών η Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.

Γλυφάδα – Ακίνητα | Σε κλοιό πλειστηριασμών η Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.

Στην δίνη των πλειστηριασμών παραμένει η Μάριος Παπαθάνος Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων στην περιοχή της Γλυφάδας. Ειδικότερα, στο σφυρί βγαίνει εκ νέου το μεγάλο επαγγελματικό ακίνητο επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος -πλησίον του Γκόλφ Γλυφάδας και σε απόσταση 150 μέτρων περίπου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου 2023, ενώ επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
pin

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.925.000 ευρώ, σημαντικά μειωμένη από τα 4,5 εκατ. ευρώ που είχαν οριστεί ως τιμή εκκίνησης (μετά από διόρθωση) στον πρώτο πλειστηριασμό, ο οποίος και ολοκληρώθηκε χωρίς πλειοδότη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί άλλοι τρεις άγονοι πλειστηριασμοί για το εν λόγω ακίνητο. 

Το οικόπεδο καταλαμβάνει επιφάνεια κατά τη μεταγενέστερη καταμέτρησή του και τον τίτλο κτήσεως 1.040,00 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 995,97 τ.μ. Επί του ως άνω οικοπέδου έχει ανοικοδομηθεί μία πολυώροφη οικοδομή, η οποία αποτελείται από: 

– υπόγειο επιφανείας 632,92 τ.μ., το οποίο αποτελείται από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, με συνολικά 19 θέσεις στάθμευσης, χώρο κίνησης ελιγμών και ελιγμών και κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο με δύο ανελκυστήρες, μηχανοστάσιο, τρεις μικρές αποθήκες καθώς και κλιμακοστάσιο πυροπροστασίας και αντλιοστάσιο πυρόσβεσης. 

– ισόγειο επιφανείας 188 τ.μ., το οποίο έχει κλειστεί και έχει μετατραπεί από χώρο βοηθητικής χρήσης (χώρος θέσεων στάθμευσης) σε χώρο κύριας χρήσης και αποτελείται από ενιαίο χώρο γραφείων και με wc και κουζίνα, την είσοδο του κτιρίου με το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο με δύο ανελκυστήρες γυάλινους καθώς και το κλιμακοστάσιο πυροπροστασίας. Επιπρόσθετα, υπάρχει κεντρικό κλιμακοστάσιο επιφανείας 29,65 τ.μ., επτά θέσεις στάθμευσης ανοικτές, εκ των οποίων οι έξι στον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και μία θέση στάθμευσης στην πρασιά του οικοπέδου.

– Α’, Β’, Γ’ και Δ’ όροφο, με τον καθένα να έχει επιφάνεια 342,78 τ.μ. και να αποτελείται από ενιαίο χώρο γραφείων με w.c. και κουζίνα, κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο με δύο ανελκυστήρες γυάλινους καθώς και εξώστη με μηχανήματα κλιματισμού και το κλιμακοστάσιο πυροπροστασίας. 


– δώμα συνολικής επιφανείας 125,00 τ.μ., το οποίο, χρησιμοποιείται ως χώρος κύριας χρήσης και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο γραφείων με wc και κουζίνα, δύο κλειστά γραφεία και τον ανοιχτό χώρο του δώματος, το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο με δύο ανελκυστήρες και το κλιμακοστάσιο πυροπροστασίας.

– Η ποιότητα κατασκευής του κτιρίου χαρακτηρίζεται εξωτερικά ως πολυτελής. Η εσωτερική κατάσταση του κτιρίου είναι επίσης πολυτελής, καθώς το 2019 εκτελέστηκαν εργασίες εκτεταμένης ανακαίνισης του κτιρίου, με αποτέλεσμα το κτίριο να πληρεί υψηλές πολυτελείς κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, το ακίνητο είναι μισθωμένο σε μια εταιρεία, με την διάρκεια της μίσθωσης να λήγει το 2026. 

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα βγήκαν στο σφυρί και άλλα σημαντικής αξίας ακίνητα της συγκεκριμένης εταιρείας, επίσης στην περιοχή της Γλυφάδας, όπως το μεγάλο ακίνητο επί των οδών Λαοδίκης 33-35, όπου στεγάζονται γνωστά εμπορικά καταστήματα, αλλά και το γνωστό εστιατόριο Soleto.

papathanos2

Πλειστηριασμός στη Γλυφάδα | Το κτήριο της «Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.» στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *