Φουντώνει το αγροτικό | Τα τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη | Ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες | Χάος στη Γαλλία

O πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ταξιδεύει σήμερα για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες της Ε.Ε, και οι Έλληνες παραγωγοί θα παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έναρξη της 30ης Agrotica.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί εύλογη αγωνία, καθώς το αγροτικό μέτωπο αποδεικνύεται πολύ πιο ευρύ από αυτό που τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη είχαν αφήσει να εννοηθεί, ενώ πολλά από τα αιτήματά τους – πέραν αυτών που αφορούν τη νέα ΚΑΠ, τα οποία απασχολούν το σύνολο των Ευρωπαίων παραγωγών- είναι αποτέλεσμα σειράς λαθών και παραλείψεων.

Ενδεικτική της νευρικότητας αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου για να μην εναρμονιστούν οι εγχώριοι παραγωγοί με το μαχητικό πνεύμα που πνέει σε άλλες χώρες, με πρώτες τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία κα, είναι η χθεσινή παραδοχή του πρωθυπουργού (Σκάϊ ), ότι οι αγρότες, ειδικά οι πλημμυροπαθείς γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας έχουν δίκιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για τη σχετική καθυστέρηση στην κατάθεση αυτής της τροπολογίας…». Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε αλλά το έκανε, ενώ ανακοίνωσε ότι αυξάνεται έως τα 10.000 ευρώ (από 2. 000) η πρώτη αρωγή για τις ζημιές οι οποίες έχουν γίνει στον εξοπλισμό. Παρέπεμψε, δε, για περισσότερες απαντήσεις σε σχέση με τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα στην Ώρα του Πρωθυπουργού, μεθαύριο, Παρασκευή στη Βουλή.

Συνάντηση Ευρωπαϊων ηγετών στις Βρυξέλλες

Θα προηγηθεί η επίσκεψη «αστραπή» στις Βρυξέλλες του κ. Μητσοτάκη. Εκεί, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με φόντο τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, θα συζητήσουν για τους περιορισμούς που θέτει η νέα Κ.Α.Π. Και αυτό, διότι μετά την τροποποίηση της Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική) της Ε.Ε., η οποία φέτος προβλέπει μείωση κατά 20% της ενιαίας, βασικής ενίσχυσης , οι Ευρωπαίοι παραγωγοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν. Πολλά, ωστόσο, θα κριθούν από τη συνάντηση που θα έχουν αύριο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, στο περιθώριο της Συνόδου στη Βελγική πρωτεύουσα, με βασικό θέμα την αναθεώρηση πανευρωπαϊκών μέτρων για τη στήριξη της γεωργίας και τη στήριξη της αγροτικής βιομηχανίας.

Στην Αθήνα, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα σταθμίσουν με προσοχή τις εξελίξεις, καθώς οι κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα, μόλις μερικούς μήνες πριν τις Ευρωεκλογές, κι ενώ καταγράφεται σταθερή άνοδος της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Κλιμακώνουν οι αγρότες στην Ελλάδα

Όσον αφορά τις εγχώριες κινητοποιήσεις, ωστόσο, από πουθενά δεν διαφαίνεται σημάδι αποκλιμάκωσης της έντασης. Αντιθέτως, οι παραγωγοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμα και με κλείσιμο των εθνικών οδών, αν δεν λάβουν τις απαντήσεις που επιδιώκουν.

Προσώρας, ζεσταίνουν τις μηχανές για να μεταβούν στη μεγάλη έκθεση της Agrotica στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 1 έως 4 Φεβρουαρίου, όπου ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θ. Σκυλακάκης, θα ανακοινώσει το πρόγραμμα «Απόλλων», που αφορά το ενεργειακό κόστος στην πρωτογενή παραγωγή.

Συνέντευξη Τύπου, όμως, έχει προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτ. Αυγενάκης, παρ ότι είναι προφανές ότι εν αναμονή των πρωθυπουργικών εξαγγελιών την Παρασκευή στη Βουλή, δεν θα έχει τίποτα νέο να ανακοινώσει στους διαμαρτυρόμενους αγρότες. Κίνηση, η οποία για πολλούς δείχνει τη νευρικότητα του κ. Αυγενάκη για τις περαιτέρω εξελίξεις σε σχέση με την παραμονή του στο ΥΠΑΑΤ. Πολύ περισσότερο μετά την χωρίς περιστροφές αναγνώριση χθες από τον Κ. Μητσοτάκη των αστοχιών και καθυστερήσεων στην ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών της Θεσσαλίας. Και όχι μόνο…

Γαλλία | Σε κατάσταση πολιορκίας το Παρίσι από αγρότες και τρακτέρ

Οι οργισμένοι αγρότες στη Γαλλία άρχισαν τη δεύτερη ημέρα αποκλεισμού στρατηγικών οδών γύρω από το Παρίσι, την Τρίτη (30/01), αποφασισμένοι να δείξουν ότι μπορούν να αντέξουν για αρκετές ημέρες, αν τα «νέα μέτρα» που παρουσίασε η κυβέρνηση συνεχίζουν να μην ικανοποιούν τα αιτήματά τους και να είναι τόσο απογοητευτικά.

Μάλιστα, το BFMTV έχει μετρήσει περίπου 50 μπλόκα και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα αυτή την Τρίτη. Πάντως, σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη (25/01), ο αριθμός των διαδηλώσεων φαίνεται να μειώνεται.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-1&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1752409218450096570&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2Fkosmos%2F233033%2Fgallia-se-katastasi-poliorkias-to-parisi-apo-agrotes-kai-trakter&sessionId=8d6130188587555a85587cba21df0d950e810dc6&siteScreenName=ieidiseisgr&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

αγροτες, γαλλια, παρισι
Αγρότες, Αγρότες Γαλλία, Αγρότες Παρίσι, Αγρότες Διαδηλώσεις, Διαδηλώσεις, Παρίσι, Γαλλία

Σε όλο το Παρίσι, τμήματα του αυτοκινητόδρομου έκλεισαν για την κυκλοφορία μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Στα δυτικά, ο αυτοκινητόδρομος A13, που συνδέει τη Νορμανδία με το Παρίσι, έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις κοντά στον σταθμό διοδίων Buchelay στο διαμέρισμα Yvelines. Οι αγρότες έχουν οργανωθεί για να αντέξουν μέχρι την Πέμπτη (01/02). Ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στις εισόδους του Παρισιού, αλλά ακόμα και μπροστά στην Αψίδα του Θριάμβου, για να αποτρέψουν την προέλαση των αγροτών.

Αγρότες, Αγρότες Γαλλία, Αγρότες Παρίσι, Αγρότες Διαδηλώσεις, Διαδηλώσεις, Παρίσι, Γαλλία
Αγρότες, Αγρότες Γαλλία, Αγρότες Παρίσι, Αγρότες Διαδηλώσεις, Διαδηλώσεις, Παρίσι, Γαλλία

Διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία

Ενώ ο «αποκλεισμός του Παρισιού» συγκεντρώνει την περισσότερη προσοχή, πολυάριθμες δράσεις γίνονται, επίσης, σε όλη τη χώρα. Ακόμα, πραγματοποιείται συγκέντρωση των αγροτών μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Ορλεάνης και συγκέντρωση που διοργανώνεται από την FDSEA στο αεροδρόμιο της Τουλούζης.

Ακόμα, 200 ​​αγρότες συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ στο αεροδρόμιο Pouilly-Maconge για να σχηματίσουν ένα τεράστιο «SOS» ορατό από τον ουρανό.

Αγρότες, Αγρότες Γαλλία, Αγρότες Παρίσι, Αγρότες Διαδηλώσεις, Διαδηλώσεις, Παρίσι, Γαλλία

«Φουντώνει» το κύμα οργής κατά της κυβέρνησης

Πάντως, σύμφωνα με τη Le Monde, την Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Αγροτών (FNSEA) πρόκειται να υποδεχθεί ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ. Μάλιστα, είχε συναντηθεί με επικεφαλής των αγροτικών ενώσεων και την προηγούμενη ημέρα.

Από την πλευρά του, ο Γκαμπριέλ Ατάλ διαβεβαίωσε ότι «έως τις 15 Μαρτίου, όλες οι ενισχύσεις της ΚΑΠ [Κοινή Αγροτική Πολιτική] θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών», κατά τη διάρκεια δήλωσής του. Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το «ταμείο έκτακτης ανάγκης» που έχει υποσχεθεί στους αμπελοκαλλιεργητές, θα αποδεσμευτεί «πριν από το τέλος της εβδομάδας».

Η Εθνική Επιτροπή της Αγροτικής Συνομοσπονδίας καλεί σε αποκλεισμό των κέντρων αγορών και των αγορών χονδρικής. Στόχος είναι να δοθεί ισχυρή απάντηση στην ομιλία του πρωθυπουργού για τη γενική πολιτική, η οποία «δεν προσέφερε καμία μακροπρόθεσμη προοπτική σε μια εποχή που χιλιάδες αγρότες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κινητοποίηση», σύμφωνα με το συνδικάτο.

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μαρκ Φεσνό, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Τετάρτης (31/01) «για μια σειρά συνομιλιών με στόχο την επιτάχυνση της αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών έκτακτων αναγκών», όπως ενημέρωσε το γραφείο του την Τρίτη (30/01).

Γαλλία: Σε κατάσταση πολιορκίας το Παρίσι από αγρότες και τρακτέρ

Τεθωρακισμένες αύρες και αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό στέλνει ο Μακρόν. Φράγματα και αναχώματα στο Παρίσι.

Γαλλία: Σε κατάσταση πολιορκίας το Παρίσι από αγρότες και τρακτέρ
Newsroom

Newsroom

23:02 – 30/01/2024

Τελευταία ενημέρωση: 01:12 – 31/01/2024

Οι οργισμένοι αγρότες στη Γαλλία άρχισαν τη δεύτερη ημέρα αποκλεισμού στρατηγικών οδών γύρω από το Παρίσι, την Τρίτη (30/01), αποφασισμένοι να δείξουν ότι μπορούν να αντέξουν για αρκετές ημέρες, αν τα «νέα μέτρα» που παρουσίασε η κυβέρνηση συνεχίζουν να μην ικανοποιούν τα αιτήματά τους και να είναι τόσο απογοητευτικά.

https://youtube.com/watch?v=yddRwm2cHwY%3Ffs%3D1%26wmode%3Dtransparent

Μάλιστα, το BFMTV έχει μετρήσει περίπου 50 μπλόκα και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα αυτή την Τρίτη. Πάντως, σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη (25/01), ο αριθμός των διαδηλώσεων φαίνεται να μειώνεται.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1752429298244272487&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2Fkosmos%2F233033%2Fgallia-se-katastasi-poliorkias-to-parisi-apo-agrotes-kai-trakter&sessionId=8d6130188587555a85587cba21df0d950e810dc6&siteScreenName=ieidiseisgr&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-1&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1752409218450096570&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2Fkosmos%2F233033%2Fgallia-se-katastasi-poliorkias-to-parisi-apo-agrotes-kai-trakter&sessionId=8d6130188587555a85587cba21df0d950e810dc6&siteScreenName=ieidiseisgr&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

αγροτες, γαλλια, παρισι
Αγρότες, Αγρότες Γαλλία, Αγρότες Παρίσι, Αγρότες Διαδηλώσεις, Διαδηλώσεις, Παρίσι, Γαλλία

Σε όλο το Παρίσι, τμήματα του αυτοκινητόδρομου έκλεισαν για την κυκλοφορία μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Στα δυτικά, ο αυτοκινητόδρομος A13, που συνδέει τη Νορμανδία με το Παρίσι, έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις κοντά στον σταθμό διοδίων Buchelay στο διαμέρισμα Yvelines. Οι αγρότες έχουν οργανωθεί για να αντέξουν μέχρι την Πέμπτη (01/02). Ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στις εισόδους του Παρισιού, αλλά ακόμα και μπροστά στην Αψίδα του Θριάμβου, για να αποτρέψουν την προέλαση των αγροτών.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-2&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1752431168711168337&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2Fkosmos%2F233033%2Fgallia-se-katastasi-poliorkias-to-parisi-apo-agrotes-kai-trakter&sessionId=8d6130188587555a85587cba21df0d950e810dc6&siteScreenName=ieidiseisgr&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-3&features=eyJ0ZndfdGltZWxpbmVfbGlzdCI6eyJidWNrZXQiOltdLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2ZvbGxvd2VyX2NvdW50X3N1bnNldCI6eyJidWNrZXQiOnRydWUsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdHdlZXRfZWRpdF9iYWNrZW5kIjp7ImJ1Y2tldCI6Im9uIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH0sInRmd19yZWZzcmNfc2Vzc2lvbiI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfZm9zbnJfc29mdF9pbnRlcnZlbnRpb25zX2VuYWJsZWQiOnsiYnVja2V0Ijoib24iLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X21peGVkX21lZGlhXzE1ODk3Ijp7ImJ1Y2tldCI6InRyZWF0bWVudCIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3Nob3dfYmlyZHdhdGNoX3Bpdm90c19lbmFibGVkIjp7ImJ1Y2tldCI6Im9uIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH0sInRmd19kdXBsaWNhdGVfc2NyaWJlc190b19zZXR0aW5ncyI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdXNlX3Byb2ZpbGVfaW1hZ2Vfc2hhcGVfZW5hYmxlZCI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdmlkZW9faGxzX2R5bmFtaWNfbWFuaWZlc3RzXzE1MDgyIjp7ImJ1Y2tldCI6InRydWVfYml0cmF0ZSIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfbGVnYWN5X3RpbWVsaW5lX3N1bnNldCI6eyJidWNrZXQiOnRydWUsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdHdlZXRfZWRpdF9mcm9udGVuZCI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9fQ%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1752425243661017584&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2Fkosmos%2F233033%2Fgallia-se-katastasi-poliorkias-to-parisi-apo-agrotes-kai-trakter&sessionId=8d6130188587555a85587cba21df0d950e810dc6&siteScreenName=ieidiseisgr&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-4&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1752413108939726862&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2Fkosmos%2F233033%2Fgallia-se-katastasi-poliorkias-to-parisi-apo-agrotes-kai-trakter&sessionId=8d6130188587555a85587cba21df0d950e810dc6&siteScreenName=ieidiseisgr&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Αγρότες, Αγρότες Γαλλία, Αγρότες Παρίσι, Αγρότες Διαδηλώσεις, Διαδηλώσεις, Παρίσι, Γαλλία
Αγρότες, Αγρότες Γαλλία, Αγρότες Παρίσι, Αγρότες Διαδηλώσεις, Διαδηλώσεις, Παρίσι, Γαλλία

Διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία

Ενώ ο «αποκλεισμός του Παρισιού» συγκεντρώνει την περισσότερη προσοχή, πολυάριθμες δράσεις γίνονται, επίσης, σε όλη τη χώρα. Ακόμα, πραγματοποιείται συγκέντρωση των αγροτών μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Ορλεάνης και συγκέντρωση που διοργανώνεται από την FDSEA στο αεροδρόμιο της Τουλούζης.

https://youtube.com/watch?v=lagggse9XAI%3Ffs%3D1%26wmode%3Dtransparent

Ακόμα, 200 ​​αγρότες συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ στο αεροδρόμιο Pouilly-Maconge για να σχηματίσουν ένα τεράστιο «SOS» ορατό από τον ουρανό.

Αγρότες, Αγρότες Γαλλία, Αγρότες Παρίσι, Αγρότες Διαδηλώσεις, Διαδηλώσεις, Παρίσι, Γαλλία

«Φουντώνει» το κύμα οργής κατά της κυβέρνησης

Πάντως, σύμφωνα με τη Le Monde, την Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Αγροτών (FNSEA) πρόκειται να υποδεχθεί ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ. Μάλιστα, είχε συναντηθεί με επικεφαλής των αγροτικών ενώσεων και την προηγούμενη ημέρα.

Από την πλευρά του, ο Γκαμπριέλ Ατάλ διαβεβαίωσε ότι «έως τις 15 Μαρτίου, όλες οι ενισχύσεις της ΚΑΠ [Κοινή Αγροτική Πολιτική] θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών», κατά τη διάρκεια δήλωσής του. Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το «ταμείο έκτακτης ανάγκης» που έχει υποσχεθεί στους αμπελοκαλλιεργητές, θα αποδεσμευτεί «πριν από το τέλος της εβδομάδας».

https://youtube.com/watch?v=uX3BCwasAM4%3Ffs%3D1%26wmode%3Dtransparent

Η Εθνική Επιτροπή της Αγροτικής Συνομοσπονδίας καλεί σε αποκλεισμό των κέντρων αγορών και των αγορών χονδρικής. Στόχος είναι να δοθεί ισχυρή απάντηση στην ομιλία του πρωθυπουργού για τη γενική πολιτική, η οποία «δεν προσέφερε καμία μακροπρόθεσμη προοπτική σε μια εποχή που χιλιάδες αγρότες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κινητοποίηση», σύμφωνα με το συνδικάτο.

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μαρκ Φεσνό, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Τετάρτης (31/01) «για μια σειρά συνομιλιών με στόχο την επιτάχυνση της αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών έκτακτων αναγκών», όπως ενημέρωσε το γραφείο του την Τρίτη (30/01).

https://youtube.com/watch?v=s6hA1KpCbSA%3Ffs%3D1%26wmode%3Dtransparent

Η δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν για τους αγρότες

Ακόμα, την Πέμπτη (01/02), ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα συναντηθεί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να συζητήσει τις εισαγωγές πουλερικών από την Ουκρανία, το σχέδιο εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Mercosur και τις υποχρεώσεις σχετικά με την αγρανάπαυση.

«Ζητήσαμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τους αγρότες μας», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα βρίσκεται σε Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Γαλλία θέλει «να έχουμε σαφή μέτρα για τις εισαγωγές από την Ουκρανία, διότι σήμερα έχουμε σε όγκο και ποιότητα πράγματα που αποσταθεροποιούν την ευρωπαϊκή αγορά, είτε πρόκειται για κοτόπουλο είτε για δημητριακά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *