Ερντογάν | Δυσαρέσκεια για τη διακυβέρνησή του | Eπιθυμία για πρόωρες εκλογές

Ερντογάν | Δυσαρέσκεια για τη διακυβέρνησή του | Eπιθυμία για πρόωρες εκλογές
Ερντογάν | Δυσαρέσκεια για τη διακυβέρνησή του | Eπιθυμία για πρόωρες εκλογές

Την κατρακύλα για τα καλά έχει πάρει πλέον η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα του, όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που διενήργησε το Κέντρο Κοινωνικοπολιτικών Μελετών της Τουρκίας, το διάστημα 21-28 Ιουνίου, σε δείγμα 8.000 ατόμων (54,6% γυναίκες και 45,4% άνδρες).

Για παράδειγμα, στην ερώτηση «Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το μόλις το 29,3% απάντησε το κυβερνών κόμμα AKP, το 27% το CHP, το 12,6% το Καλό Κόμμα, το 11,6% το HDP και το 6,5% το MHP.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το γεγονός πως το 58,3% των ερωτηθέντων θεωρεί αποτυχημένο το προεδρικό σύστημα, με μόλις ένα 20,2% να δηλώνει ικανοποιημένο από δαύτο. Δυσαρέσκεια επικρατεί και αναφορικά με τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, σύμφωνα με τι απάντησε το 59,2%, ενώ το ότι γίνονται σωστοί χειρισμοί θεωρεί το 20,7%.

erdogan bahceli

Οι καταγγελίες του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ

Παράλληλα, το 61,4% πιστεύει ότι θα έπρεπε να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ το 22,4% διαφωνεί και το 16,2% είναι αναποφάσιστο. Ερωτηθέντες αν οι καταγγελίες του Τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ κατά μελών της κυβέρνησης θα επηρεάσουν την ψήφο τους, το 54,9% απάντησε «όχι». Το 23,2% απάντησε ότι θα ψηφίσει το κόμμα που ψήφισε και στις προηγούμενες εκλογές και το 12,9% απάντησε πως δεν έχει ακούσει τις καταγγελίες και συνεπώς δεν επηρεάζουν την ψήφο του.

Σε ερώτηση, τέλος, περί του εάν ο Ερντογάν θα κερδίσει ξανά τις εκλογές, το 49,7% απάντησε «όχι», το 25,4% «δεν ξέρω» και μόλις ένα 24,9% φάνηκε σίγουρο πως θα συνεχίσει ακάθεκτος τη… βασιλεία του.

*πηγή: cumhuriyet.com.tr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.