Ερχεται επέκταση των 12 μιλίων;

Το «όπλο» της κυβέρνησης

Είναι προφανές ότι τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση τη συγκυρία και με βάση τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα κόμμα ή ένα άλλο. Όμως, στο πόλεμο… όλα επιτρέπονται και γι’ αυτό δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε να υλοποιείται μια κίνηση – ματ που θα προκαλέσει αίσθηση και θα αλλάξει τη βαριά για την κυβέρνηση ατζέντα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Οι πληροφορίες μας λένε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά να ανακοινώσει άμεσα την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, και μόνον εκεί.

Τις διαδικασίες επιταχύνουν, κυρίως, δυο παράγοντες: α) Η τελευταία απόφαση του ΟΗΕ να μην αναγνωρίζει συμφωνίες που υπογράφονται σ’ αυτή τη φάση από τη Λιβύη και β) Η αρνητική στάση της Αιγύπτου σε οποιαδήποτε κίνηση προσέγγισης από την Τουρκία, λόγω – και πάλι – των κινήσεων της στη Λιβύη.

Δεν αποκλείεται, η ανακοίνωση της επέκτασης να συνδυασθεί και με την έναρξη των σεισμικών ερευνών, στην ίδια περιοχή, από την αμερικανική ExxonMobil, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ.

Φυσικά η Αθήνα προσπαθεί να μαντέψει την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία θα είναι σίγουρα έντονη.

Θα έχουν ενδιαφέρουν, λοιπόν, οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Πηγή: ΟΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *