Τουρκία | Έμειναν με αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα

Τουρκία | Έμειναν με αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα

Έμειναν με αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα – Θέλουν να βάλουν καταπέλτη στο Anadolu για να απογειώνονται τα Bayraktar όμως το πλοίο δεν… παίρνει καταπέλτη.

Έχουν πάθει την πλάκα τους οι Τούρκοι από την αποβολή τους από το αμερικανικό πρόγραμμα των F-35 αφού έμειναν με αεροπλανοφόρο χωρίς… αεροπλάνα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Δεν μπορεί η Άγκυρα να αντικαταστήσει τα F-35 B που περίμενε να πάρει για το μίνι – αεροπλανοφόρο της με τίποτα.

Μέχρι και με Bayraktar σκέφτηκαν να γεμίσουν το Anadolou όμως δεν τους φτάνει ο αεροδιάδρομος τους, οπότε θα πρέπει να βάλουν καταπέλτη.

Όμως το να βάλεις καταπέλτη δεν θεωρείται εύκολο πράγμα, ενώ οι Βρετανοί απέτυχαν στο δικό τους αντίστοιχο εγχείρημα.

Δεν είναι τυχαίο που με κάθε ευκαιρία οι Τούρκοι επανέρχονται στο πρόγραμμα των F-35, θεωρώντας πως τελικά είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο θα καταφέρουν να επανέλθουν σε αυτό.

Οι ΗΠΑ έχουν στριμώξει την Τουρκία για τα καλά, της δίνουν όμως περιθώριο να επιστρέψει στους κόλπους του ΝΑΤΟ και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Ουάσιγκτον και Άγκυρας.

Όμως οι ΗΠΑ δεν μένουν άπραγες.

Την ίδια ώρα ετοιμάζουν δεύτερο μπαράζ αμερικανικών κυρώσεων στην Τουρκία, μετά από αυτές για την αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

Aυτή την φορά οι νέες κυρώσεις (σ.σ. θα ενεργοποιηθούν προς τα τέλη Ιουνίου) θα αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ΗΠΑ θα δώσουν 1-2 ευκαιρίες ακόμα στην Τουρκία να επιστρέψει στους κόλπους του ΝΑΤΟ και να απομακρυνθεί από Ρωσία και Κίνα (σ.σ. ιδιαίτερα την Κίνα).

Αν δεν συμβεί αυτό θα απελευθερωθεί πλήρως το σχέδιο αναβάθμισης της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές ωφέλειες για την Αθήνα.

Οι ΗΠΑ ουσιαστικά θα μετατρέψουν σε φρούριο την Ελλάδα, ένα νέο Ισραήλ από άποψη στρατιωτικής ισχύς και τεχνολογίας αιχμής, βγάζοντας εκτός την Άγκυρα από την εξίσωση των συμφερόντων τους στην περιοχή.

Για την ώρα οι ΗΠΑ διατηρούν τις ισορροπίες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Ξέρουν στην Ουάσιγκτον πως αν το θελήσουν μπορούν να ανοίξουν την ψαλίδα υπέρ της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο με 2 – 3 κινήσεις (Arleigh Burke, F-35, Tomahawk), όμως δεν το κάνουν ακόμα.

Πρώτα θα είναι σίγουρες οι ΗΠΑ πως έχασαν την Τουρκία και μετά θα οδηγηθούν σε εξοπλιστικό κρεσέντο προς την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *