Τα παράδοξα των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια | Όσο πιο μακριά, τόσο πιο φθηνά

Τα παράδοξα των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια | Όσο πιο μακριά, τόσο πιο φθηνά
Τα παράδοξα των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια | Όσο πιο μακριά, τόσο πιο φθηνά

«Φαρμάκι» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους εκδρομείς των διακοπών του Πάσχα.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι πολίτες που θα θελήσουν να μετακινηθούν με πλοίο σε κάποιον πασχαλινό προορισμό.

Οι αυξήσεις λόγω του πολέμου και της γενικότερης ακρίβειας ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, φτάνοντας ακόμα και στο +30%.

Χαρακτηριστικά, για τη Νάξο το πιο φτηνό εισιτήριο κάνει 50 ευρώ το άτομο και το μικρό αυτοκίνητο θα πληρώσει 83 ευρώ. Το κόστος για μια οικογένεια είναι 283 ευρώ, ενώ αν χρειαστεί καμπίνα κοστίζει 100 ευρώ ακριβότερα, φτάνοντας στα 383€.

Πανάκριβα τα εισιτήρια στις Σπέτσες που πολλοί θα προτιμήσουν για μια κοντινή εξόρμηση.

Για την Κρήτη, στο Ηράκλειο τα πιο φτηνά εισιτήρια ξεκινούν από 37 ευρώ στο κατάστρωμα. Η 4κλινη εσωτερική καμπίνα κοστίζει 57 ευρώ το άτομο και το χαμηλότερο κόστος που θα πληρώσει μία τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο θα είναι γύρω στα 380 ευρώ.

ploio arxiki
Τα παράδοξα των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια | Όσο πιο μακριά, τόσο πιο φθηνά

Όσο περισσότερο ταξιδέψεις, τόσο λιγότερα πληρώνεις

Παράλληλα, δεν σταματούν οι παραλογισμοί που έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο LIVE NEWS η Χαρούλα Κοτσάνη από την Ικαρία για να ταξιδέψει κάποιος στο νησί θα πρέπει να πληρώσει πιο πολλά από κάποιον που θα συνεχίσει με το πλοίο μέχρι τη Χίο.

«Το εισιτήριο στην πρώτη θέση -μην φανταστείτε καμία πολυτελή κατάσταση απλώς αριθμημένες θέσεις είναι απλά είναι στο μπροστινό μέρος του πλοίου και αν έχει κανείς παιδάκια σου προσφέρει μία κάποια ασφάλεια- κοστίζει 73€ το άτομο.

Το ίδιο αυτό δρομολόγιο που μπήκες συνεχίζει να πάει στην Χίο που σημαίνει άλλες 5-6 ώρες στο περίπου, τι συμβαίνει εδώ, η τιμή της ίδιας θέσης για Χίο είναι 45€. Πως γίνεται αυτό; Υπάρχει λογικός άνθρωπος να το εξηγήσει;».

Όπως τόνισε, αρκετοί είναι αυτοί που της λένε να γράψει άλλο προορισμό, για να έχει χαμηλότερο κόστος ταξιδιού. «Μας λένε δεν τρέχει και τίποτα γραφτέ για Χίο με το 45€ και κατεβείτε στην Ικαρία. Δηλαδή που φτάνουμε να κοροϊδεύουμε για να ταξιδεύουμε. Αν έχει κανείς χιούμορ, του λες εντάξει στο πήγαινε, όταν γυρίζεις τι θα πεις;» συμπλήρωσε.

Αντιδρά ο δήμαρχος Σάμου

Στα κεραμίδια και οι Σαμιώτες που βλέπουν τη μετάβαση στο αγαπημένο τους νησί για ντόπιους και τουρίστες να είναι σε εξωφρενικά αυξημένα επίπεδα, καθώς το πιο φτηνό εισιτήριο κοστίζει 70 ευρώ, όταν για την πιο απομακρυσμένη Χίο έχει 50 ευρώ.

«Μας είναι αδιάφορο το πώς αιτιολογείται αυτό που γίνεται εις βάρος του νησιού, της ανάπτυξής του, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που θέλουν να έρθουν στη Σάμο, αυτά τα κόστη δημιουργούν θέματα. Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις που εμένα ως πολίτη και ως δήμαρχο του νησιού δεν αρκούν, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός ενάντια στην Σάμο, είναι ξεκάθαρο αυτό, η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός. Αυτοί που πρέπει να το ρυθμίσουν, πρέπει να το ρυθμίσουν», λέει ο Γεώργιος Στάντζος», δήμαρχος Σάμου.

Το εξωφρενικό κόστος για τη Σάμο είναι στα 73,50 ευρώ για την αριθμημένη θέση και 108,50€ το αμάξι, με μια οικογένεια να θέλει 402,50 ευρώ όταν για τη Χίο χρειάζεται μόλις 258€.

ploio
Τα παράδοξα των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια | Όσο πιο μακριά, τόσο πιο φθηνά

One thought on “Τα παράδοξα των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια | Όσο πιο μακριά, τόσο πιο φθηνά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *