Ναυτιλία | Διεκόπη η κυκλοφορία στα στενά του Βοσπόρου

Ναυτιλία | Διεκόπη η κυκλοφορία στα στενά του Βοσπόρου
φωτογραφία αρχείου

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Κλειστά είναι από νωρίς το πρωί τα στενά του Βοσπόρου και η θαλάσσια κυκλοφορία έχει διακοπεί μετά την προσάραξη φορτηγού πλοίου.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Ακτών της χώρας, εστάλησαν άμεσα σωστικά σκάφη και ρυμουλκά για να συνδράμουν το φορτηγό πλοίο MKK-1 μήκους 142 μέτρων.

Το Γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι το πλοίο ξηρού φορτίου με σημαία Palau, το οποίο έπλεε από την Ουκρανία προς την Κωνσταντινούπολη, προσάραξε πολύ κοντά στην ακτή στην περιοχή Beykoz γύρω στις 7.30 π.μ. τοπική ώρα (04:30 GMT) λόγω βλάβης στο πηδάλιο. Η ναυτιλιακή εταιρεία Tribeca ανέφερε ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές και δεν έχει καταγραφεί διαρροή στο σημείο.

ploiq

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν την πλώρη του πλοίου, που μετέφερε 13.000 τόνους αρακά, κοντά στην ακτογραμμή στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, σε εικόνες από το σημείο φαίνεται το πλοίο να έχει ελαφρώς πλάγια κλίση.

Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις της συμφωνίας σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, δήλωσε ότι το πλοίο ταξίδευε από το Pivdennyi με τελικό προορισμό το τουρκικό λιμάνι της Μεσογείου της Μερσίνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *