H Διαμαντοπούλου, η Coca Cola, το ‘ΔΙΚΤΥΟ’ και η υποψηφιότητά της

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:52 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
H Διαμαντοπούλου, η COCA COLA, το 'ΔΙΚΤΥΟ' και η υποψηφιότητά της

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκρίνει τη διαφάνεια και τις ορθές, εθνικές κινήσεις χωρίς κομματικές – ιδεολογικές αγκυλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επιλογή του για τον ΟΟΣΑ, η  Άννα Διαμαντοπούλου.

Όσα χρόνια η κυρία Διαμαντοπούλου δρούσε ιδιωτικώς δεν είχε υποχρέωση να δώσει λόγο σε κανέναν για της δουλειές της. Ακόμα και πόθεν έσχες δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει.

Τώρα όμως προβάλλεται ως επίσημο, δημόσιο πρόσωπο- μέχρι και με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα λέει.  Θα είναι υποψήφια της Ελλάδας . Γι’ αυτό οφείλει  να απαντήσει καθαρά για τρία θέματα ώστε να μην υπάρξει έκθεση της χώρας μας στα διεθνή fora.

Άλλωστε και οι αντίπαλοί της και ο ίδιος ο ΟΟΣΑ θα τα ψάξει τα θέματα αυτά.

Πρώτον: Το «Δίκτυο» της -που αναφέρεται  ως «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» τι προϋπολογισμό έχει και ποιος το χρηματοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του; Ποιος πληρώνει για τις εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων της, το 8μελές προσωπικό, τα λοιπά έξοδα;

Μην ξεχνάμε πως είναι πρώην Ευρωπαία επίτροπος, που σημαίνει πως όσα έχει πει περί κοινοτικών κονδυλίων θα ελεγχθούν αυστηρά.

Δεύτερο: Πριν ανακοινωθεί  η υποψηφιότητά της για τον ΟΟΣΑ  είχε εργασιακή σχέση με την Coca-Cola. Από την εν λόγω πολυεθνική ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο ότι τοποθετήθηκε σε τρεις επιτροπές: Αμοιβών,  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ανάδειξης Υποψηφίων. Με ό,τι και σημαίνουν αυτά.

Θυμίζουμε πως (πηγή) : την εκλογή της Άννας Διαμαντοπούλου στο διοικητικό συμβούλιο της Coca Cola HBC προχώρησε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020. Επιπλέον, η κυρία Διαμαντοπούλου τοποθετήθηκε σε τρεις επιτροπές και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Αμοιβών, στην Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων.

Η κυρία Διαμαντοπούλου είναι πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ – Δίκτυο Μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ένα κορυφαίο ανεξάρτητο, μη κομματικό ινστιτούτο πολιτικής με έδρα την Αθήνα. Επισημαίνεται ακόμη ότι η κυρία Διαμαντοπούλου δεν έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Coca‑Cola HBC.

Οι μέτοχοι ενέκριναν, επίσης, τη διανομή μερίσματος ύψους 0,62 ευρώ ανά μετοχή. Η πληρωμή του μερίσματος θα γίνει στις 28 Ιουλίου και αφορά στους κατόχους κοινών μετοχών της εταιρείας, όπως αναφέρονταν στο μετοχολόγιο στις 3 Ιουλίου. Η αποκοπή του μερίσματος θα λάβει χώρα στις 2 Ιουλίου

Tότε κάποιοι έκαναν λόγο για ρόλο λομπίστα στη ζάχαρη, αλλά φυσικά καμία απόδειξη δεν προέκυπτε επ αυτού.

Τώρα που είναι υποψήφια είναι ακόμη συνδεδεμένη με την εν λόγω εταιρία;  Αν όχι, ανακοίνωση δεν υπάρχει.

Τρίτο: Η ίδια λέει ότι από τη στιγμή που οι ψηφοφόροι στην Α’ Αθήνας προτίμησαν τον Κ Σκανδαλίδη ξεκίνησε να ασχολείται με τις επιχειρήσεις. Ποιες είναι αυτές οι επιχειρηματικές δραστηριότητες;

Οι πληροφορίες λένε για δραστηριότητες που  έφταναν από τη Σιγκαπούρη και την Κίνα, μέχρι το Καζακστάν και τη Γερμανία;  Ποιες είναι αυτές, θα ρωτήσουν οι αντίπαλοί της και ο ΟΟΣΑ.

Τι ακριβώς έκανε, με ποιες ξένες εταιρίες συνεργάζονταν, ποια ήταν δική της εταιρία, τι τζίρους έκανε, και πρωτίστως αν αυτή η δραστηριότητα συνεχίζεται και μετά την υποψηφιότητα.

Φυσικά όλα αυτά είναι θέμα χρόνου να απαντηθούν.

One thought on “H Διαμαντοπούλου, η Coca Cola, το ‘ΔΙΚΤΥΟ’ και η υποψηφιότητά της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *