Δένδιας : Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα -Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Δένδιας : Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα -Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Δένδιας : Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα -Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

«Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα. Θα πορευθεί στον 21ο επί τη βάσει των κοινών κατανοήσεων» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Δένδιας μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

«Η ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας αντίδοτο στις αναθεωρητικές τάσεις της Άγκυρας» επισήμανε.

«Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η Τουρκία, εν νέου με τις ενέργειές της προσπαθεί να δυναμιτίσει οποιαδήποτε προοπτική εποικοδομητικού διαλόγου δεσμεύοντας παράνομα περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για παράνομες σεισμικές έρευνες ή προκαλώντας με την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου στα κατεχόμενα Βαρώσια. Προκαλώντας στα Βαρώσια, έχουμε σαφή παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Έχουμε καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις ενέργειες. Θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ανάσχεσης της επιθετικότητας της Τουρκίας» σημείωσε.

Τονίσαμε, από κοινού, συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι το αντίδοτο στις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, βασική αρχή είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. «Χαιρετίζω την εξομάλυνση Ισραήλ με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Ελλάδα κατέθεσε τη συνεισφορά της στη σταθερότητα της περιοχής, με συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, και με Αλβανία για τη Χάγη. Δείξαμε πώς οι σύγχρονες χώρες λύνουν τις διαφορές τους. Με συμφωνία ή παραπομπή στα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Μέσα σε λίγους μήνες λύσαμε διαφορές που ήταν άλυτες για μισό αιώνα. Αυτό αποτελεί υπόδειγμα για το πώς διασφαλίζεις ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας» υπογράμμισε.

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια. «Κατέρριψε έναν υπόγειο μύθο πολλών ετών, ότι η Ρωσία αντιτίθεται στο δικαίωμα της χώρας μας» σχολίασε.

«Δυστυχώς ενώ είναι σε εξέλιξη μια σειρά θετικών δεδομένων, η Τουρκία αποτελεί την εξαίρεση, αφού με μια σειρά έκνομων ενεργειών κλιμακώνει την ένταση παντού, σε Συρία Ιράκ και ΝΑ Μεσόγειο. Ενημερώσαμε για τις προκλήσεις στην ΑΟΖ Κύπρου, τις θαλάσσιες ζώνες, όπου η Άγκυρα συνεχίζει (την κλιμάκωση). Ενημέρωσα για παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο» δήλωσε από την πλευρά του ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δένδιας : Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα -Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Δένδιας : Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα -Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Δένδιας : Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα -Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Διήμερη επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

«Υποδέχτηκα στο υπουργείο Εξωτερικών τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), ενόψει της αυριανής τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ» έγραψε σχετικά στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών της Ελλάδας και του Ισραήλ υπό τους Ν. Δένδια και Γκ. Ασκενάζι.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και οι σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ, όπως κάνει γνωστό με νέα αναρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών.

«Μόλις συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Συζητήσαμε τις θετικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ειρηνευτικών συμφωνιών και των χωρών που εντάχθηκαν στη διαδικασία. Συζητήσαμε επίσης τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον αντίκτυπό τους στις χώρες μας» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Ποιος είναι ο Νίκος Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LL.M.) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδίκευση στο Ναυτικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο στο University College (U.C.L.) και στην Εγκληματολογία στο London School of Economics and Political Science (L.S.E.).

Δραστηριοποιείται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία από το 1978. Το Μάρτιο του 2004 εξελέγη Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 2007, τον Οκτώβριο του 2009 και τον Ιούνιο του 2012, κερδίζοντας τη μοναδική έδρα για τη Νέα Δημοκρατία στην Κέρκυρα.

Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθήνας. Επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα της Β΄Αθήνας.

Διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι το Νοέμβριο του 2014, Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2014, Υπουργός Δικαιοσύνης από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Έχει διατελέσει μέλος πολλών Επιτροπών της Βουλής και μέλος των Επιτροπών Μετανάστευσης και Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2013 και Αντιπρόεδρος για το 2012.

Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι την προκήρυξη των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 διατέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι παντρεμένος με τη Δάφνη Λάλα και έχει δύο γιούς, το Σπύρο και το Στέφανο και μια κόρη, τη Σοφία.


2 thoughts on “Δένδιας : Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα -Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *