Δακτύλιος | Πότε σταματάει να είναι σε ισχύ

Δακτύλιος | Πότε σταματάει να είναι σε ισχύ

Όπως κάθε χρόνο, το μέτρο του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, θα σταματήσει να ισχύει σε λίγες μέρες λόγω του καλοκαιριού και θα επανέλθει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Καθώς μπήκε ο Ιούλιος, το μέτρο του Δακτυλίου φτάνει στο προσωρινό του τέλος και σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα λήξει την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, στις 3 το απόγευμα, κάτι που σημαίνει πως από τότε και μέχρι τον Οκτώβριο, θα μπορούν όλα τα οχήματα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο του Δακτυλίου, ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 07:00 έως τις 20:00 και τις Παρασκευές από 07:00 έως τις 15:00.

Ποια ΙΧ εξαιρούνται από τον Δακτύλιο

Σύμφωνα με την απόφαση από τους περιορισμούς εξαιρούνται και θα μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:

  • Τα, εκ κατασκευής, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-New European Driving Cycle/NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31/12/2020.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων – Worldwide Light Test Procedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01/01/2021 και εφεξής.
  • Όσοι έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου
  • Σε ό,τι αφορά στους περσινούς κατόχους αδειών δακτυλίου, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται ότι θα μπορούν να κάνουν χρήση της περσινής άδειας για δέκα εργάσιμες ημέρες. Μέχρι τότε θα υπάρξει ελαστικότητα στους ελέγχους, με την επίδειξη της περσινής άδειας εισόδου στο δακτύλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *