CVC | Αλλάζει χέρια ο Σκλαβενίτης ; | Ποια είναι η CVC

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:49 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
CVC | Αλλάζει χέρια ο Σκλαβενίτης ; | Ποια είναι η CVC

«To CVC «χτυπά» τον Σκλαβενίτη» γράφει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Αξία.

Όπως αναφέρει είναι «προ των πυλών το μεγάλο μπαμ στην αγορά». Δείτε το πρωτοσέλιδο παρακάτω το πρωτοσέλιδο.

Ποια είναι η CVC

Το αμερικανικό fund CVC Capital είναι ένα από τα μεγαλύτερα fund στον κόσμο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο τραπεζικός γίγαντας Citigroup δημιουργεί ένα από τα πρώτα επενδυτικά κεφάλαια στην Αμερική. Το 1981 θα δημιουργήσει τον ευρωπαϊκό της βραχίονα που ακούει στο όνομα CVC Capital Partners. Στην δεκαετία του ’90 θα αποσχισθεί από τον όμιλο της Citigroup και θα περάσει σε ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι όμως στην πλειοψηφία τους προέρχονταν από τον όμιλο.

Με έντονη παρουσία από τις αρχές τις νέας χιλιετίας έγινε ιδιαίτερα γνωστή το 2005 όταν απέκτησε το 63,4% της Formula One Group, που διαχειρίζεται το γνωστό πρωτάθλημα αυτοκινήτων ταχύτητας. Σήμερα μπορεί να διαθέτει μειοψηφικό ποσοστό στην παραπάνω εταιρεία αλλά επένδυσε τα χρήματα από την πώληση των μετοχών σε άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Ανάμεσα τους η Deoleo η μεγαλύτερη παραγωγός συσκευασμένου ελαιόλαδου στον κόσμο με τέσσερα εργοστάσια και κορυφαία σήματα όπως το Bertolli και το Carapelli. Δεν έμεινε μόνο στην Ευρώπη, άνοιξε γραφεία στην Νέα Υόρκη και στις μητροπόλεις της Ασίας και μέσω θυγατρικών επενδυτικών εταιρειών αποκτούσε εταιρείες που εκτιμούσε ότι αποτελούσαν επενδυτικές ευκαιρίες σε μακροχρόνιο επίπεδο.

Στο χαρτοφυλάκιο της ανήκουν εταιρείες όπως η Avast, γνωστή από τα antivirus, η ελβετική ωρολογοποιία Breitling, η ισπανική Cortefiel (σ.σ. στην Ελλάδα είναι γνωστή από τα ρούχα Springfield), η αμερικανική αλυσίδα ειδών για pet Petco, η στοιχηματική Sky Bet, το Channel 9 στην Αυστραλία και η αλυσίδα fast food SRS στην Κορέα.

Διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 80 δισ. δολαρίων και κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά ενός από τους ισχυρότερους ομίλους τροφίμων στην Ελλάδα σε επίπεδο σημάτων και ιστορίας, της Vivartia.

H Vivartia έχει κάτω από την ομπρέλα της αναγνωρίσιμα σήματα και εταιρείες όπως οι ΔΕΛΤΑ, Goody’s, Everest, Μπάμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη, Flocafe κ.α.  Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι της προσφοράς, πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι δεν περιλαμβάνει κάποιο κούρεμα για τα τραπεζικά δάνεια της Vivartia,που ανέρχονται σε 425 εκατ. ευρώ. Το 2019 ο όμιλος τροφίμων πραγματοποίησε πωλήσεις 622 εκατ ευρώ από 606 εκατ, το 2018 και ebitda 68,7 εκατ. από 59,1 εκατ. ευρώ.

Η CVC Capital Partners με επικεφαλής τους Donald MacKenzie, Steve Koltes και Rolly Van Rappard είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας διαχειρίσεως κεφαλαίων (private equity) στον κόσμο.

Η CVC απέκτησε, νωρίτερα το 2020, σημαντικό μειοψηφικό μερίδιο στην Skroutz ενώ εξαγόρασε από την τουρκική D-Marin του ομίλου Dogus τις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Λευκάδας και Γουνιών Κέρκυρας.

Το πρωτοσέλιδο

Δείτε τι γράφει η εφημερίδα Αξία:

7 thoughts on “CVC | Αλλάζει χέρια ο Σκλαβενίτης ; | Ποια είναι η CVC

  1. Παράθεμα: Γαλακτοβιομηχανίες | Ο λευκός «πόλεμος» των 3 δισ. ευρώ, τα funds και οι εκπλήξεις | De-Facto
  2. Παράθεμα: Starbucks | «Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου - De-Facto
  3. Παράθεμα: Εξελίξεις – Το CVC πάει για double στη γαλακτοβιομηχανία
  4. Παράθεμα: CVC | Ξέχνα την Εθνική Ασφαλιστική που ήξερες | Οριστικοποιείται η πώληση στο CVC Partners - De-Facto
  5. Παράθεμα: Βασιλόπουλος | Ο Rusius 'αναλαμβάνει' τον Βασιλόπουλο - De-Facto
  6. Παράθεμα: Shiseido | Προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά από το CVC Capital - De-Facto
  7. Παράθεμα: CVC Capital | Εμφαση σε κλάδους με τζίρο άνω του 1 δισ | Οι κινήσεις - De-Facto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *