«Χτυποκάρδια στο Θρανίο» | Ποιο είναι σήμερα το σχολείο που γυρίστηκε η ταινία το 1963

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο»: Ποιο είναι σήμερα το σχολείο που γυρίστηκε η ταινία το 1963

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος αγαπήθηκε και αγαπιέται ακόμη πολύ, με τις ταινίες του να περνούν από γενιά σε γενιά. Κάποιες από αυτές, σίγουρα έχουν ξεχωρίσει όχι μόνο για την υπόθεσή τους αλλά και για τους πρωταγωνιστές τους.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Μια από αυτές είναι η ελληνική ταινία «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της εποχής η οποία πριν τον κινηματογράφο ήταν θεατρική παράσταση, πάλι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνίστρια.

Στην ταινία βλέπουμε αρκετές σκηνές από την Αθήνα παλιά, αλλά και διάφορα κτήρια, όπως είναι το σχολείο που πήγαινε ως μαθήτρια.

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο»: Η υπόθεση της ταινίας

Η Λίζα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι μια τελειόφοιτος του γυμνασίου και μοναχοκόρη μεγαλωμένη σε οικογένεια ανθρώπων με οικονομική επιφάνεια. Ένα πρωινό αποφασίζει να προφασιστεί ασθένεια για να αποφύγει το σχολείο.

Τον σκοπό της πετυχαίνει με τη βοήθεια ενός γιατρού, ο οποίος φτάνει στο σπίτι για να την εξετάσει. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (Δημήτρη Παπαμιχαήλ), που καλύπτει την νεαρά μαθήτρια, η οποία τελικά τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα παρά τη διαφορά ηλικίας.

YouTube video

Το ζευγάρι παντρεύεται σύντομα και κατόπιν ενός του μήνα του μέλιτος ξεκινά η κοινή ζωή τους με την μαθήτρια να είναι πλέον σε έναν άλλο ρόλο. Όμως, η νεαρή Λίζα, στα «Χτυποκάρδια στο Θρανίο», θέλει με κάθε τρόπο να επιστρέψει στο σχολείο και να ολοκληρώσει την φοίτησή της σε αυτό. Έτσι επιστρέφει στο σχολείο εν αγνοία του συζύγου της και, συνεπεία αυτού, αποτυγχάνει να αντεπεξέλθει στο ρόλο τόσο της μαθήτριας, όσο και της συζύγου. Μέχρι να γίνει η αποκάλυψη…

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο»: Το σχολείο που γυρίστηκε η ταινία

Ποιο είναι όμως, σήμερα, το σχολείο που πήγαινε η Λίζα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ως μαθήτρια; Πρόκειται για το 1ο Λύκειο Αμαρουσίο το οποίο υποτίθεται στην ταινία ότι είναι το Κολλέγιο της Φιλοθέης. Παρατηρώντας κανείς την πόρτα και τα παράθυρα, μπορεί να το αναγνωρίσει. Όσον αφορά το σπίτι της Βουγιουκλάκη σε αυτή την ταινία είναι το ίδιο με αυτό που γυρίστηκε και η Αλίκη στο Ναυτικό.

Οι παλιές ελληνικές ταινίες μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή και βλέπουμε την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με μια άλλη ματιά. Νησιά, σπίτια, κτήρια και σχολεία μιας άλλης εποχής…

%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CC%81%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF 2022 03 12 10.48.24
44901 55aee0efec933677ed0cd6ace49d8166

Αναδημοσίευση από exploringgreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *