Οι Κινέζοι (Huawei) επιμένουν ότι δημιούργησαν το πιο γρήγορο Διαδίκτυο στον κόσμο με ταχύτητες 1,2 terabit/sec

Οι Κινέζοι (Huawei) επιμένουν ότι δημιούργησαν το πιο γρήγορο Διαδίκτυο στον κόσμο με ταχύτητες 1,2 terabit/sec

Η Κινα έχει αρχίσει να αναπτύσσει αυτό που αποκαλεί το πιο προηγμένο δίκτυο Internet στον κόσμο, το οποίο υπόσχεται να λειτουργεί πολλές φορές πιο γρήγορα από τα τρέχοντα δίκτυα.

Το συγκεκριμένο, το οποίο μπορεί να ταξιδεύει με περίπου 1,2 terabit (ή 1.200 gigabit) κάθε δευτερόλεπτο, είναι αρκετά γρήγορο για να μεταφέρει δεδομένα από 150 ταινίες σε ένα δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία κατασκευής τεχνολογίας Huawei.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Από τη Samantha Kelly/ CNN Business

Τα νούμερα αυτά μπορεί να μην αντιπροσωπεύουν ταχύτητες που δεν θα εμφανιστούν σύντομα στα σπίτια των καταναλωτών, ωστόσο, μια πιο ισχυρή, ταχύτερη υπηρεσία Διαδικτύου θα έχει ευρείες επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, ταχύτερες μεταφορές πληροφοριών, πλεονεκτήματα συναλλαγών μετοχών αλλά και επιπτώσεις που θα αφοορούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα, η Huawei και η China Mobile εγκαινίασαν επίσημα το λεγόμενο δίκτυο κορμού επόμενης γενιάς της χώρας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου και το Cernet, ένα εκπαιδευτικό και ερευνητικό δίκτυο που χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση. Το δίκτυο κορμού είναι η δικτυακή υποδομή που μετακινεί την κυκλοφορία του Διαδικτύου σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και μπορεί να υποστηρίξει μεταφορές δεδομένων από τεχνολογίες όπως το 5G και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το νέο δίκτυο λειτουργεί σε 1.800 μίλια καλωδίων οπτικών ινών μεταξύ του Πεκίνου και του νότου, σύμφωνα με ένα μεταφρασμένο -από το CNN- δελτίο τύπου. Στο ίδιο, δεν γίνεται καμία αναφορά σε λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια επέκτασης του δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως επίσης αναφέρεται ξεκίνησε να λειτουργεί και να υποβάλλεται σε δοκιμές αυτό το καλοκαίρι, δύο περίπου χρόνια βγει επίσημα στην κυκλοφορία σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών.

Η είδηση έρχεται καθώς ο Πρόεδρος Biden συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, μετά από μήνες έντασης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Ο Xi είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η ανάπτυξη του βασικού δικτύου θα καθιερώσει τη χώρα ως «κυβερνοδύναμη» και ότι θα «επιταχύνει την προώθηση των βασικών τεχνολογιών του Διαδικτύου», ανέφερε το δελτίο τύπου.

Επειδή όμως αυτό δεν ισχύει για τις οικιακές ταχύτητες Διαδικτύου και μάλλον για την υποδομή Διαδικτύου, πιστεύεται ότι δεν αποτελεί άμεση απειλή για τις ΗΠΑ, σε αντίθεση με το πώς ανταγωνίζεται διαφορετικά την τεχνολογία AI, ημιαγωγών ή ασύρματης δικτύωσης. Θα μπορούσε, ωστόσο, να προσφέρει μια βάση για τις κινεζικές επιχειρήσεις που θα απαιτούσαν μεγάλο εύρος ζώνης.

Ο Wu Jianping, καθηγητής στο τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας υπολογιστών του Πανεπιστημίου Tsinghua, ο οποίος επιβλέπει το βασικό πρόγραμμα Διαδικτύου, δήλωσε στο δελτίο τύπου ότι το σύστημα, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού και υλικού, κατασκευάστηκε στην Κίνα, παρήχθη και ελέγχεται ανεξάρτητα. Το αποκάλεσε επίσης το πιο προηγμένο δίκτυο στον κόσμο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια σημαντική παρουσίαση τεχνολογίας συμπίπτει με κάποια υψηλού επιπέδου κινεζική επίσκεψη στις ΗΠΑ ή το αντίστροφο, με αμερικανική επίσκεψη στην Κίνα.

Η Huawei κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο smartphone της Mate 60 Pro, το οποίο διαθέτει ένα πρωτοποριακό τσιπ 5G κινεζικής κατασκευής, περίπου την εποχή που κάποιοι Αμερικανοί διπλωμάτες επισκέπτονταν τη χώρα στα τέλη του καλοκαιριού. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε αργότερα ότι διερευνά το πώς η εταιρεία θα είχε την τεχνολογία για να φτιάξει ένα τέτοιο τσιπ μετά από τις σαρωτικές προσπάθειες των ΗΠΑ να περιορίσουν την πρόσβαση της Κίνας σε ξένη τεχνολογία τσιπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *