Σε συναγερμό για παγκόσμια οικονομική ύφεση καλεί ο CEO της FedEx, Raj Subramaniam | Περνάμε πλήρως σε λειτουργία διαχείρισης κόστους

Σε συναγερμό για  παγκόσμια οικονομική ύφεση καλεί ο CEO της FedEx, Raj Subramaniam |   Περνάμε πλήρως σε λειτουργία διαχείρισης κόστους

Η ημερήσια απώλεια 21% για τις μετοχές της FedEx ξεπερνά κατά πολύ το 16% της βουτιάς τους την ημέρα του κραχ του χρηματιστηρίου του 1987

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η FedEx, η μεγάλη πολυεθνική αμερικανική εταιρεία υπηρεσιών αποστολής, παράδοσης και διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού, προειδοποίησε ότι πιθανά βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια ύφεση, καθώς η ζήτηση στο συγκεκριμένο κλάδο μειώνεται σταδιακά.

Από τον Chris Isidore/CNN Business

Οι μετοχές της FedEx σημείωσαν βουτιά 21% την Παρασκευή (16/9) , η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία της εταιρείας, καθώς η ίδια προειδοποίησε αργά την Πέμπτη ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας θα την αναγκάσει να μειώσει κατά 500 εκατομμύρια δολάρια τον στόχο εσόδων της.

220916133906 fedex new york super 169

Η αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας, ιδιαίτερα στην Ασία και την Ευρώπη, έχει πλήξει τις δραστηριότητες ταχείας παράδοσης της FedEx. Η εταιρεία είπε ότι η ζήτηση για πακέτα αποδυναμώθηκε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες του τριμήνου. Επιπλέον, ανέφερε ότι αναμένει περαιτέρω αποδυνάμωση των επιχειρηματικών συνθηκών κατά το τρέχον τρίμηνο, το οποίο θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο. Ενώ τα παγκόσμια έσοδα αυτό το τρίμηνο είναι πιθανό να είναι σταθερά σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, τα κέρδη της FedEx αναμένεται να πέσουν πάνω από 40%. Αξ’ιζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης την Πέμπτη στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της FedEx, Raj Subramaniam, ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η επιβράδυνση στην επιχείρησή του είναι σημάδι έναρξης μιας παγκόσμιας ύφεσης. «Νομίζω ναι», απάντησε. «Αυτοί οι αριθμοί, δεν δείχνουν πολύ καλοί». «Περνάμε πλήρως σε λειτουργία διαχείρισης κόστους», είπε στο CNBC.

Ανέφερε ότι η FedEx βλέπει μείωση του όγκου των εμπορευμάτων που διακινεί σε κάθε περιοχή σε όλο τον κόσμο. Αν και είπε ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές προστατεύονται κάπως από την ισχύ του δολαρίου, το οποίο αυξάνει την αγοραστική τους δύναμη, τόνισε ότι η FedEx βλέπει επίσης μια επιβράδυνση στις δαπάνες των πολιτών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Raj Subramaniam
o Raj Subramaniam

Η προειδοποίηση της FedEx πυροδότησε ένα ευρύ ξεπούλημα στις αμερικανικές μετοχές. Επιπλέον, ο δείκτης Dow Transportation Index υποχώρησε 5%, ενώ οι μετοχές της ανταγωνιστικής της FedEx UPS έκλεισαν περίπου 5% χαμηλότερα.

Η ημερήσια απώλεια 21% για τις μετοχές της FedEx ξεπερνά κατά πολύ το 16% της βουτιάς τους την ημέρα του κραχ του χρηματιστηρίου του 1987 και μια πτώση 15% κατά το ξεπούλημα των μετοχών τον Μάρτιο του 2020, στις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Οι μετοχές της FedEx έχουν υποχωρήσει τώρα κατά 38% μέχρι στιγμής φέτος.

Η εταιρεία είπε ότι ανταποκρίνεται στα προβλήματα μειώνοντας τις πτήσεις και σταθμεύοντας προσωρινά κάποια αεροσκάφη, περιορίζοντας τις ώρες για το προσωπικό της, καθυστερώντας ορισμένα σχέδια προσλήψεων και κλείνοντας 90 καταστήματα FedEx καθώς και πέντε εταιρικά γραφεία. Η ίδια, περικόπτει επίσης 500 εκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό κεφαλαιουχικών δαπανών της για το οικονομικό έτος, το οποίο διαρκεί έως τον Μάιο του 2023, περιορίζοντας αυτές τις δαπάνες στα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η FedEx (FDX) δήλωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου θα μειωθούν κατά 260 εκατομμύρια δολάρια, ή 17%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα αυξήθηκαν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 5%, παρά το γεγονός ότι έχασαν τον προηγούμενο στόχο της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *