Blinkist | Σε αυτή την εταιρεία είναι δυσκολότερο να μπεις απ’ ό,τι στο Harvard

Blinkist | Σε αυτή την εταιρεία είναι δυσκολότερο να μπεις απ’ ό,τι στο Harvard

Το 2018, χιλιάδες άτομα απέστειλαν βιογραφικό στη Blinkist – 1.600 εξ αυτών πέρασαν στο σκέλος της συνέντευξης – 73 εξ αυτών προσελήφθησαν -Το ποσοστό εισαγωγής στην εταιρεία βρίσκεται στο 4,6%, ενώ στο Harvard στο 5,2%

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Είναι ευρέως γνωστό πως είναι πολύ δύσκολο να μπει κανείς στο πανεπιστήμιο Harvard. Εάν, όμως, τα καταφέρει, θα έχει για συμφοιτητές τα εξυπνότερα άτομα, με τις καλύτερες και πιο καινοτόμες ιδέες.

Το όνομα και μόνο του πανεπιστημίου ανοίγει πολλές επαγγελματικές πόρτες.

Το ίδιο ισχύει και για την Blinkist.

Η εφαρμογή Blinkist συγκεντρώνει τις κύριες και καίριες πληροφορίες 5.000+ επιστημονικών και φιλοσοφικών βιβλίων του κόσμου και τις προσφέρει στο κοινό σε μορφή audiobook διάρκειας 15 λεπτών.

Έχοντας προσελκύσει επενδύσεις $35 εκατομμυρίων, η εταιρεία πρόσφατα αναδείχθηκε ως η επιχείρηση με το μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης των εργαζομένων της στη Γερμανία.

Οι λόγοι για μια πιθανή καριέρα στη Blinkist είναι πολλαπλοί.

Η εταιρεία έχει κερδίσει πλειάδα βραβείων από τη Google, την Apple και τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία την αναγνώρισαν ως εξαιρετικό τρόπο εκμάθησης. Η Blinkist, επίσης, απαντά στο φλέγον ερώτημα του μοντέρνου πολίτη: Πολλοί θέλουν να διαβάσουν βιβλία, αλλά δεν έχουν χρόνο. Μέσω των 15λέπτων audiobooks που συγκεντρώνουν τις πληροφορίες ενός βιβλίου σε περιλήψεις, η εφαρμογή φαίνεται πως έχει λύσει το πρόβλημα.

Μερικά από τα λαμπρότερα μυαλά των βιομηχανιών της τεχνολογίας, του μάρκετινγκ, της συγγραφής και της συγκέντρωσης δεδομένων βρίσκονται πίσω από τη Blinkist. H startup απασχολεί άτομα από 50 διαφορετικές χώρες. Αρκετοί εξ αυτών έχουν μετακομίσει μόνιμα στη Γερμανία από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Silicon Valley, για να προσληφθούν στην επιχείρηση.

Η εφαρμογή γρήγορα κίνησε το ενδιαφέρον πολλών γιγαντιαίων εταιρειών, όπως του κολοσσού Insight Venture Partners, ο οποίος είχε επενδύσει στις πάλαι ποτέ startups Twitter και Tumblr. Η Blinkist συγκέντρωσε 14 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε τρία μόλις έτη, και έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα apps από τους New York Times, Forbes, Huffington Post και The Guardian, μεταξύ πολλών άλλων.

Αν και υπάρχουν ήδη πάνω από 5.000 «βιβλία» στην εφαρμογή, κάθε μήνα προστίθενται περίπου 70 νέοι τίτλοι.

Μια εφαρμογή που προσφέρει πραγματική αξία στην ζωή κάποιου

Στο Blinklist, υπάρχει μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων που εξετάζουν τα εκατομμύρια βιβλία που εκδίδονται κάθε χρόνο για να βρουν τα καλύτερα που κυκλοφορούν. Δεν αναζητούν μόνο μπεστ σέλερ, αλλά και τα κρυμμένα «διαμάντια», τα διαχρονικά κλασικά, βιβλία γραμμένα για διανοούμενους, από διανοούμενους. Είναι μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε με σοβαρό σκοπό και πρόθεση.

Όπως λέει ο συνιδρυτής του Blinkist, Χόλγκερ Σέιμ, όταν ξεκίνησαν την δημιουργία της, οι περισσότερες εφαρμογές αφορούσαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή παιχνίδια. Εκείνοι όμως ήθελαν να φτιάξουν κάτι διαφορετικό, μια εφαρμογή που θα προσέφερε πραγματική αξία στην ζωή κάποιου.

Μόλις γίνει η επιλογή των βιβλίων, οι ειδικοί συντάκτες προσδιορίζουν τα σημεία κλειδιά και θέματα από κάθε βιβλίο και τα μετατρέπουν σε χρήσιμες περιληπτικές πληροφορίες. Όπως λένε, το καλύτερο είναι ότι όλο το περιεχόμενο δημιουργείται χρησιμοποιώντας νευροεπιστημονικές αρχές, που καθιστούν όλες τις πληροφορίες εύληπτες, αλλά δύσκολο να ξεχαστούν.
εφαρμογή Blinkist


Πάνω από 3.000 τίτλοι σε 27 κατηγορίες, μπορεί να βρει κανείς στο Blinkist

Παραδείγματα διαδραστικά, case studies και ανέκδοτα συμβάλλουν στην παροχή πληροφοριών που είναι σχετικές, χρήσιμες και εφαρμόσιμες για την ζωή ενός ατόμου. Επιπλέον, το Blinkist προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός: Μόλις κάποιος αρχίσει να διαβάζει, η εφαρμογή θα αρχίσει να προτείνει νέους τίτλους που θα λατρέψει, με βάση τα μοναδικά ενδιαφέροντα και τις ατομικές προτιμήσεις του καθενός.
Φτιαγμένη από πραγματικούς ανθρώπους

Οι ιδρυτές της εφαρμογής τονίζουν ότι δεν βασίζονται σε αλγόριθμους για την επιλογή ή την δημιουργία του περιεχομένου τους, αλλά σε ανθρώπους. Διαβάζουν εκείνοι κάθε βιβλίο, επεξεργάζονται και καταγράφουν κάθε πακέτο πληροφοριών. Είναι, ουσιαστικά μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, ειδικών με διδακτορικά και διπλώματα, άτομα που είναι «πεινασμένα», πρόθυμα και παθιασμένα με την κατανόηση και την ανταλλαγή γνώσεων. Προκειμένου δε, η εφαρμογή και το περιεχόμενο να είναι το καλύτερο δυνατό, εργάζονται σε αυτήν περισσότερα από 200 ειδικευμένα άτομα που θέλουν να μεταδώσουν πληροφορίες σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής είναι εκατομμύρια διανοούμενοι του κλάδου της τεχνολογίας, που θέλουν να είναι πάντα ενημερωμένοι και πρώτοι στο πεδίο τους. Ωστόσο, το Blinkist, ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εξερευνήσουν μια σειρά διαφορετικών θεμάτων και ειδών, ανακαλύπτοντας νέες γνώσεις, γι’ αυτό και παρέχει 27 κατηγορίες θεμάτων, από ένα ευρύ φάσμα τίτλων.
Το Blinkist λοιπόν, επιτρέπει στους διανοούμενους να μάθουν από τους καλύτερους συγγραφείς και στοχαστές προκειμένου να γίνουν ακόμη καλύτεροι.
Η βιβλιοθήκη του Blinkist

Το Blinkist περιέχει πάνω από 3.000 τίτλους σε 27 διαφορετικές κατηγορίες, όπως αυτοβελτίωση, επιχειρηματικότητα, ανατροφή παιδιών, σεξ και σχέσεις, αλλά και διαχείριση και ηγεσία μεταξύ άλλων. Ό,τι κι αν θέλετε να μάθετε, το Blinkist σας το παρέχει. Μάλιστα, κάθε εβδομάδα, η βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται με 10 νέους τίτλους, οπότε ακόμη και ο πιο αδηφάγος αναγνώστης, δεν θα ξεμείνει ποτέ από περιεχόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *