Κυβέρνηση Biden | Ποιοι είναι οι πιθανοί υπουργοί

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:51 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Κυβέρνηση Biden | Ποιοι είναι οι πιθανοί υπουργοί
Κυβέρνηση Biden | Ποιοι είναι οι πιθανοί υπουργοί

Πολλoί υποψήφιοι υπουργοί είχαν μετέχει και στην κυβέρνηση Obama Ένα μείγμα από προοδευτικούς, μετριοπαθείς, κάποιους ρεπουμπλικάνους και πολλές γυναίκες και Άφροαμερικανούς θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης Biden.


Σύμφωνα με το Politico, στους επόμενους 2,5 μήνες ο Joe Biden καλείται να επιλέξει τη νέα Αμερικανική κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να χειριστεί το δύσκολο ζήτημα του κορωνοΐού και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία αλλά και να καταφέρει να ισορροπήσει την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία και να διατηρήσει την ενότητα στους Δημοκρατικούς.


Δεν αναμένεται ωστόσο να ανακοινώσει τα ονόματα που θα απαρτίσουν τη νέα κυβέρνηση όπως υποστήριξε άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον καθώς θέλει να μελετήσει τις επιλογές του.
Τα συμφέροντα είναι πολλά και ακόμη περισσότερο οι πιέσεις που δέχεται για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις κλειδιά με την Wall Street και τη Silicon Valley, απ όπου προέρχονται οι μεγάλοι δωρητές της εκστρατείας του, να περιμένουν από αυτόν γενναία ανταπόδοση.

1 biden portrait

Άρωμα γυναίκας στην κυβέρνηση Biden

Όπως αναφέρει πάντως το Politico η σύνθεση της κυβέρνησης του θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα είναι σε μεγάλο βαθμό ανατρεπτική. Στη θέση του υπουργού Οικονομικών και Άμυνας δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί γυναίκα ή Αφροαμερικανός, πόστα που πάντα αναλάμβαναν λευκοί άνδρες.


Υποψήφια για το Πεντάγωνο φέρεται η Michele Flournoy, η οποία έχει διατελέσει υφυπουργός Αμυντικής Πολιτικής στην κυβέρνηση Obama, ενώ για υπουργός Οικονομικών ίσως τοποθετηθεί η Lael Brainard που είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ της Fed και ο Roger Ferguson ενώ ανάμεσα στους ισχυρούς υποψηφίους είναι και η Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Elizabeth Warren .  


Για το νευραλγικό υπουργείο Εξωτερικών πιθανή θεωρείται η επιλογή της Susan Rice, η οποία θεωρείται ειδική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής καθώς έχει διατελέσει διπλωμάτης του ΟΗΕ στην Αφρική.


Γυναίκες είναι υποψήφιες και για το υπουργείο Υγείας, η Γερουσιαστής Michelle LuJan Grisham, Εμπορίου η Meg Whitman, αγροτικής ανάπτυξης η Heidi HeitKamp, Εργασίας η Julie Su, Εκπαίδευσης η Lily Askelsen Garsia, Περιβάλλοντος και ενέργειας η Mary Nichkols, ενώ πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη αναμένεται να τοποθετηθεί η  διπλωμάτης Wendy Sherman, η οποία έχει μετέχει στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν ως μέλος του υπουργείου Εξωτερικών στην διακυβέρνηση Obama.

3 thoughts on “Κυβέρνηση Biden | Ποιοι είναι οι πιθανοί υπουργοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *