Η ήττα Νετανιάχου στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου | Tι φοβάται ο Μητσοτάκης

Η ήττα Νετανιάχου στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου | Tι φοβάται ο Μητσοτάκης

Έκδηλη είναι η ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ. Ο προβληματισμός δεν συνδέεται με την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ έναντι της Ελλάδας, αλλά κυρίως της Τουρκίας. Αυτό φαίνεται να μην απασχολεί το Πρωθυπουργικό περιβάλλον την δεδομένη στιγμή.

Αντίθετα, το επιτελείο του Μαξίμου προσπαθεί να αναλύσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος υπήρξε ο παγκόσμιος θριαμβευτής στην μάχη κατά της πανδημίας.

Το Ισραήλ από την πρώτη στιγμή με ευθύνη Νετανιάχου, παρουσίασε την αποτελεσματικότερη διαχείριση στην χαλιναγώγηση της πανδημίας, μετά την Κίνα. Είναι η πρώτη δυτική χώρα που επέστρεψε στην κανονικότητα, ενώ ο τρόπος που κινήθηκε η κυβέρνηση του Ισραήλ αποτέλεσε μοντέλο διαχείρισης με διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως.

Και όμως, ο λαός του Ισραήλ τιμώρησε τον «θριαμβευτή της πανδημίας». Να σημειωθεί μάλιστα, ότι τα μέτρα που είχε πάρει ο Νετανιάχου πριν από το κολοσσιαίο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ήταν πολύ πιο ελαφριά από αυτά που πήρε η ελληνική κυβέρνηση.

Ο γρίφος λοιπόν για το Μέγαρο Μαξίμου είναι μεγάλος και ανησυχητικός. Αφού στην φαρέτρα της κυβέρνησης σε περίπτωση εκλογών, η πανδημία θα έχει την τιμητική της παρά το ότι μετά το δεύτερο κύμα η διαχείριση της δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη.

Το συμπέρασμα που εξάγεται και αποτελεί εφιάλτη για τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, είναι ότι η κόπωση του εκλογικού σώματος από την πανδημία εκδηλώνεται ως αποδοκιμασία στην κυβέρνηση που την διαχειρίστηκε, παρά τον βαθμό επιτυχίας της διαχείρισης αυτής. Και εάν αυτό συνέβη στον «παγκόσμιο πρωταθλητή» Νετανιάχου, τότε ο κίνδυνος να συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσιος, παρά τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν την Νέα Δημοκρατία να μην απειλείται.

Στο τραπέζι μάλιστα βρίσκεται επιτακτικά τις τελευταίες ώρες η αποφυγή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, μέχρι τουλάχιστον οι συνέπειες της πανδημίας να αποτελέσουν παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *