Πρόβα των Bayraktar για επίθεση στην Ελλάδα η επίθεση στο Pantsir-C1;

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 07:36 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Πρόβα των Bayraktar για επίθεση στην Ελλάδα; Έτσι θα επιχειρήσουν

Πρόβα των Bayraktar για επίθεση στην Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίθεση 20 τουρκικών drones se ρωσικό Pantsir-C1 στη Συρία, με την επίθεση να έχει καταgραφεί σε video.

Αυτή η επίθεση, λένε οι αναλυτές, ήταν μια απάντηση της Άγκυρας στην Μόσχα, με τους Τούρκους να έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα άμυνας Pantsir-C1, ώστε να μην προκαλείται περαιτέρω καταστροφή στις επιχειρήσεις των φιλοτουρκικών δυνάμεων στη Συρία.

Ωστόσο, η επίθεση σε 20 αεροσκάφη Bayraktar απέτυχε.

Πλέον μετά τις πρόσφατες επιτυχίες των τουρκικών drone οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το κύμα των 100 Bayraktar που θα πλήξουν αρχικά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους τουρκικές πηγές, μετά τα Bayraktar, τα οποία θα πλήξουν και τους ελληνικούς S-300 (σ.σ. όπως έκαναν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Συρία), η Τουρκία θα σηκώσει το σύνολο των μαχητικών F-16 που διαθέτει.

Η Ελλάδα, όπως σημειώνουν οι Τούρκοι, δεν μπορεί να σηκώσει ταυτόχρονα πάνω από 85 μαχητικά αεροσκάφη, λόγω μεγαλύτερης απόστασης που πρέπει να διανύσουν τα ελληνικά μαχητικά.

Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στα τέσσερα ιπτάμενα τάνκερ που διαθέτουν, τα οποία και θα τους επιτρέψουν να έχουν περισσότερη ώρα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τους στον αέρα.

Το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας οι Σαουδάραβες πιλότοι των F-15 του Βασιλείου, είχαν 10 καταρρίψεις drones των Χούτι.

Μάλιστα διέρρευσε και βίντεο με τις καταρρίψεις τριών από αυτά στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας.

θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό είναι ένα δείγμα γραφής για την αντιμετώπιση της απειλής των τουρκικών drones και στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πάντως οι Τούρκοι αναλυτές γνωρίζουν πως το μέλλον των τουρκικών drones στο Αιγαίο δεν θα είναι το καλύτερο.

Οι ίδιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ότι όπλο και να βάλουν οι Τούρκοι επάνω τους «θα τα διαλύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45 αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά πιθανό να οπλιστούν».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».

Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτους «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.

«Η εμβέλεια των πυραύλων των μαχητικών αεροσκαφών (σ.σ. των ελληνικών) θα είναι πάντα μεγαλύτερη, ακόμη και αν χρησιμοποιούν πυραύλους με την ίδια απόδοση. Επειδή τα μαχητικά αεροσκάφη θα εκτοξεύσουν τον πύραυλο με υψηλή ταχύτητα, η αρχική ταχύτητα του πυραύλου θα είναι υψηλότερη και η εμβέλειά του θα είναι μεγαλύτερη. Με άλλα λόγια, ένα εχθρικό μαχητικό μπορεί να καταρρίψει (σ.σ. ένα Bayraktar) χωρίς να εισέλθει στην εμβέλεια του όπλου των τουρκικών SİHA», αναφέρουν.

Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συβμεί κάτι τέτοι θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».

Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»

«Όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν», αναφέρουν.

Χαρακτηριστικά Bayraktar

Το Bayraktar TB2 είναι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης μεγάλης αντοχής μεγάλης αντοχής, ικανό να ελέγχει εξ αποστάσεως ή αυτόνομες πτήσεις. Κατασκευάζεται από την Τουρκική εταιρεία Baykar κυρίως για την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.TB2 είναι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης μεγάλης αντοχής μεγάλης αντοχής, ικανό να ελέγχει εξ αποστάσεως ή αυτόνομες πτήσεις. Κατασκευάζεται από την Τουρκική εταιρεία Baykar κυρίως για την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται στο Ελληνικό επιτελείο είναι η μαζική επίθεση στο Αιγαίο με μη επανδρωμένα οπλισμένα drones, πιθανότητα η οποία τους προκαλεί έντονο προβληματισμό. Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα πέρα από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, σε Λιβύη και Σύρια, χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των πιλότων. Τα Bayraktar TB2 έχουν δυνατότητα μεταφοράς πυραύλων, Τουρκικής κατασκευής με κόστος 5 εκατομμύρια, κατάδειξη laser και μετοχοποίηση από τα 20 χλμ. Η εμφάνιση των Bayraktar στο πεδίο της μάχης αποτελεί μία αποτελεσματική και φτηνή λύση για την Τουρκία.

3 thoughts on “Πρόβα των Bayraktar για επίθεση στην Ελλάδα η επίθεση στο Pantsir-C1;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *