Σκαραμαγκάς | Ρίχνουν στο μισό την τιμή για τον Σκαραμαγκά

Ρίχνουν στο μισό την τιμή για τον Σκαραμαγκά
Ρίχνουν στο μισό την τιμή για τον Σκαραμαγκά

Με τη μείωση του ελάχιστου ζητούμενου τιμήματος κατά 45% για το ακίνητο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που κατέχει η ΕΤΑΔ και την καταβολή του σε τέσσερις δόσεις σε βάθος εξαετίας, επιχειρεί το Δημόσιο να προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους επενδυτές στους δύο διαγωνισμούς για το συγκρότημα που αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ναυπηγείο βγαίνει σε δύο διαγωνισμούς για δύο διαφορετικά αλλά γειτονικά τμήματα:

  • έναν από τον Ειδικό Διαχειριστή (350.700 μ2) που φιλοξενεί και την κυρίως υποδομή και
  • έναν από την ΕΤΑΔ (332.000 μ2) που φιλοξενεί την κτιστή δεξαμενή.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών στον Ειδικό Διαχειριστή εκπνέει στις 7 Ιουλίου. Η δε προθεσμία υποβολής φακέλου συμμετοχής για τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ λήγει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και όσοι προκριθούν από τη διαδικασία αξιολόγησης της ΕΤΑΔ θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά δεσμευτική οικονομική προσφορά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά την αξιολόγηση αλλά η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι επίσης η 7η Ιουλίου.

skaramagas
Ρίχνουν στο μισό την τιμή για τον Σκαραμαγκά

Έτσι, οι διαγωνισμοί πρακτικά συμπίπτουν. Οι δύο διαγωνισμοί ακολουθούν εκείνους που βγήκαν άγονοι νωρίτερα φέτος, γεγονός που αποδόθηκε από την αγορά στο πολύ υψηλό τίμημα που ζήτησε η ΕΤΑΔ (55.000.000). Τώρα το τίμημα έχει οριστεί στα 30.700.00  ευρώ και η εξόφληση του σε έως τέσσερις δόσεις σε βάθος εξαετίας.

One thought on “Σκαραμαγκάς | Ρίχνουν στο μισό την τιμή για τον Σκαραμαγκά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *