Axios | Η Κίνα έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους (1.133) από τις ΗΠΑ (716)

Axios | Η Κίνα έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους (1.133) από τις ΗΠΑ (716)
Axios | Η Κίνα έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους (1.133) από τις ΗΠΑ (716)

H Κίνα δημιουργεί νέους δισεκατομμυριούχους, ειδικά γυναίκες, με πολύ ταχύτερο ρυθμό από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, αν και η Αμερική εξακολουθεί να ελέγχει περισσότερο πλούτο.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Μάλιστα, για το 2022, η Κίνα έχει ήδη περισσότερους δισεκατομμυριούχους (1.133) σε σχέση με τις ΗΠΑ (716).

Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι η αναλογία συνεχίζει να ξεφεύγει σε σύγκριση με πέρυσι, αν και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διαθέτουν δισεκατομμυριούχους και εταιρείες με πολύ μεγαλύτερη διεθνή επιρροή, σύμφωνα με την Axios.

Μαζί, Κίνα και ΗΠΑ συνέβαλαν στο 55% των «γνωστών» δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Λίστα Πλούσιων του 2022 του Hurun.

Επιπλέον, η πόλη της Νέας Υόρκης δεν συγκαταλέγεται πλέον στις τρεις πρώτες πόλεις με τον υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων κατοίκων, αφού η Shenzhen έριξε το Μεγάλο Μήλο στην τρίτη θέση.

Και οι τρεις πρώτες πόλεις βρίσκονται τώρα στην Κίνα, με το Πεκίνο στην πρώτη θέση (144 δισεκατομμυριούχοι), ακολουθούμενο από τη Σαγκάη με 121 και την Shenzhen με 113.

Axios | Η Κίνα έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους (1.133) από τις ΗΠΑ (716)
Axios | Η Κίνα έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους (1.133) από τις ΗΠΑ (716)

Οι Αμερικανοί υπερπλούσιοι, ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερη πραγματική αξία παγκοσμίως από τους Κινέζους ομολόγους τους, ελέγχοντας το 33% του συνολικού πλούτου των δισεκατομμυριούχων του κόσμου, ενώ η Κίνα κατέχει το 27%.

Σύμφωνα με την Axios, η ευημερία της Κίνας συνδέεται με την άνοδο πολλών βιομηχανιών, ιδιαίτερα των ακινήτων, των βιομηχανικών προϊόντων και της υγειονομικής περίθαλψης.

Zhong Shanshan

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Άπω Ανατολή είναι ο Zhong Shanshan, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού Nongfu Spring, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 60,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Zhang Yiming, ο ιδρυτής της ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok, η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο που βασίζεται σε βίντεο.

Η περιουσία του είναι 59,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους 100 πλουσιότερους της Κίνας του περιοδικού Forbes.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Robin Zeng, ο ιδρυτής και πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας μπαταριών Contemporary Amperex Technology. Ο 54χρονος έχει περιουσία 50,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι οι αριθμοί δεν αντανακλούν την πραγματική οικονομική ισχύ των δύο χωρών. Αυτή η αξία, που ονομάζεται «πραγματική οικονομική δύναμη πυρός» στους ακαδημαϊκούς κύκλους, λαμβάνει υπόψη την αξία των εταιρειών, περισσότερο από τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν συγκεκριμένα άτομα, σύμφωνα με τον Rupert Hoogewerf, επικεφαλής ερευνητή και πρόεδρο της Hurun.

Η συνολική αγοραία αξία των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, που είναι η Apple, η Microsoft, η Amazon και η Alphabet (η μητρική εταιρεία της Google), αντιστοιχεί στην αξία των κορυφαίων 500 πιο πολύτιμων μη ελεγχόμενων εταιρειών της Κίνας.

«Η συντριπτική πλειονότητα του πλούτου στον παγκόσμιο κατάλογο των πλουσίων που έχει να κάνει με την Κίνα προέρχεται από Κινέζους καταναλωτές δολάρια», είπε ο Hoogewerf στο Axios.

Η Κίνα έχει επίσης τη φήμη ότι διαθέτει τις περισσότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως τα τελευταία 16 χρόνια. Για το 2022, το 60 με 70% των γυναικών μεγιστάνες ζουν εκεί. Ο λόγος πίσω από αυτό μπορεί να οφείλεται στην προηγούμενη πολιτική του ενός παιδιού στη χώρα από το 1980 έως το 2016, παρέχοντας στις γυναίκες περισσότερες ευκαιρίες να προχωρήσουν στην καριέρα τους.

Οι πολιτιστικοί κανόνες, συμπεριλαμβανομένων πολλών γενεών της ίδιας οικογένειας που ζουν κάτω από την ίδια στέγη ή σχετικά κοντά η μία με την άλλη, μπορεί επίσης να βοήθησαν, καθώς δίνουν στις γυναίκες τη δυνατότητα να εργάζονται ενώ αφήνουν πίσω ασφαλή τα παιδιά τους.

Να σημειωθεί, ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της Longfor Properties, Wu Yajun, εκτιμάται ότι είναι μία από τις κορυφαίες επιχειρηματίες στην Κίνα με περιουσία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η διευθύνων σύμβουλος της Hengli Petrochemical Company, Fan Hongwei, διαθέτει περιουσία 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Yang Huiyan (κεντρική photo), 39 ετών, η οποία είναι αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Country Garden είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας με 34 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την SCMP.

Axios | Η Κίνα έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους (1.133) από τις ΗΠΑ (716)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *