Ο τουρκικός στρατός πηγαίνει στα σύνορα της Αρμενίας! Ετοιμάζει άσκηση μεγάλης κλίμακας

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Άγκυρα και το Μπακού πρόκειται να ξεκινήσουν στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στο πλαίσιο συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Κοινή στρατιωτική άσκηση ετοιμάζουν το Αζερμπαϊτζάν μαζί με την Τουρκία στις 29 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια άσκηση μεγάλης κλίμακας η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων περιοχών και στα σύνορα με την Αρμενία.

Η άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε στρατιωτική ανάφλεξη και σποραδικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή του Τοβούζ στη συνοριακή γραμμή Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Οι δύο χώρες βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ένοπλες αντιπαραθέσεις κυρίως για τον έλεγχο της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτή τη φορά ωστόσο, το επίκεντρο των συγκρούσεων εντοπίζεται βορειότερα.

Στις 12 Ιουλίου το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε ανακοίνωση που έκανε λόγο για συγκρούσεις στα σύνορα οι οποίες προκάλεσαν απώλειες και στις δύο πλευρές.

Με τη δημοσίευση των συγκρούσεων, διάφορες δυνάμεις και οργανισμοί κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση, ανάμεσά τους και η Ρωσία. Παρά ταύτα, νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση στις 14 Ιουλίου.

Πηγή: DS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *