Τα θέματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας βρίσκονται πάντα στο μυαλό των Ελλήνων πολιτών. Εκτός από την εθνική διάσταση υπάρχει και η οικονομική. Στο πλαίσιο αυτό θα μοιραστούμε μία σκέψη που έχουμε στο de-facto. Την παροχή κινήτρων για μετατροπή της Θράκης σε παράδεισο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.
Πιστεύουμε πως πρέπει να δημιουργηθούν κρατικές επιχειρήσεις παραγωγής στρατιωτικών οπλικών συστημάτων και μέσων, αποκλειστικά στη Θράκη. Και αυτές οι εταιρείες που υπάρχουν σε άλλα μέρη της χώρας, να μεταφερθούν στη Θράκη. Ακόμη και η ΕΑΒ. Και δεν είμαστε οι μόνοι που το πιστεύουμε αυτό.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Θα λειτουργήσει με ειδικό εργασιακό καθεστώς το οποίο θα δίνει κίνητρα στους εργαζόμενους ώστε να εργαστούν απρόσκοπτα σε εξαιρετικές και μισθολογικές συνθήκες. Συμβάσεις ειδικές προς όφελος του εργαζόμενου, ώστε να αποφευχθεί ο μικροκομματικός συνδικαλισμός. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ. Αυτό άλλωστε είναι αντισυνταγματικό. Απλά ο εργαζόμενος θα είναι ευχαριστημένος και δεν θα θέλει να απεργήσει.
Αν θέλει να συμμετέχει ιδιώτης με μειοψηφικό πακέτο, να μπορεί να συμμετέχει. Αν δεν θελήσει κανείς, ας μην συμμετάσχει. Να είναι αποκλειστικά κρατική η επιχείρηση.
Τα οφέλη από τη λειτουργία αυτή:
- 1.-Η Ελλάδα θα αποκτήσει οπλικά συστήματα δικής της παραγωγής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής τίποτε δεν εγγυάται ότι οι προμηθευτές της χώρας σε οπλικά συστήματα θα παράσχουν τα μέσα για να λειτουργήσουν. Η Τουρκία το κάνει σε σημαντικό βαθμό. Μπορεί να μην έχει ποιότητα αλλά έχει ποσότητα. Η ποιότητα συν τω χρόνω μπορεί να βελτιωθεί
- 2.-Για την λειτουργία των εργοστασίων αυτών θα υπάρξει ένας οργασμός επιστημονικής έρευνας. Θα λειτουργήσουν πανεπιστημιακά και μη ιδρύματα σε επίπεδο έρευνας.
- 3.-Θα βρει απασχόληση ένα σημαντικό μέρος εργατικού δυναμικού. Του εξειδικευμένου ιδίως. Έτσι, θα σταματήσει η ροή εγκεφάλων στο εξωτερικό.
- 4.-Θα μεταβούν και θα εγκατασταθούν στη Θράκη αρκετοί άνθρωποι τονώνοντας την περιοχή. Θα πολιτογραφηθούν και δημότες της περιοχής, επηρεάζοντας την σύνθεση του πληθυσμού και το δημογραφικό. Μειώνοντας την ανεργία αυξάνονται οι γεννήσεις δυνητικά.
- 5.-Οι επιχειρήσεις αυτές θα προσλαμβάνουν τοπικό προσωπικό, και από την μειονότητα. Έτσι, πολλοί μειονοτικοί που θέλουν να διαφοροποιηθούν από τον τουρκισμό και φοβούνται την απομόνωση, θα έχουν εργασία και θα ενταχθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο στο οποίο θα μπορούν να ζήσουν αρμονικά αυτοί και οι οικογένειές τους.
- 6.-Γύρω από τις επιχειρήσεις αυτές θα αναπτυχθούν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας.
- 7.-Καλό είναι να υπάρχει κέρδος, αλλά δεν θα λειτουργούν κερδοσκοπικά. Πρόκειται για χρήματα που έτσι και αλλιώς θα έδινε το κράτος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα δίνει, μάλιστα, εκ του περισσού με λιγότερο θετικά αποτελέσματα.
- 8.-Η πρόταση ισχύει μόνο αν οι επιχειρήσεις γίνουν στη Θράκη.
Φυσικά και αυτά που αναφέραμε είναι σκέψεις προς συζήτηση. Πιστεύουμε ωστόσο πως πρέπει να ξεκινήσει διάλογος στα δημόσια fora καθώς ο χρόνος που χάνεται κοστίζει χρήματα και ισορροπία δυνάμεων.
Στη Θράκη;; Σε άμεση γειτνίαση με τα Τουρκικά σύνορα στο μόνο χερσαίο πεδίο αντιπαράθεσης;;; Εκτεθημμένα σε πιθανή προέλαση των αντιπάλων και παράλυση της λειτουργίας τους και τροφοδότησης των ενόλεων δυνάμεων;;;;;;;;
Ενδιαφέρον το άρθρο σας, αλλά με μυαλά και νοοτροπίες τύπου Άδωνη Γεωργιάδη(τα δικά μας παιδιά…), Χρήστου Σταικούρα(δημιουργική λογιστική) όλα αυτά είναι αστεία για να μην πω κάτι χειρότερο…
Αν δείτε την βρωμιά που συντήρησαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και την κατάντια των εργαζομένων θα καταλάβετε ότι τίποτα απ’όσα γράφετε δεν είναι εφικτό στην χώρα μας.
Λυπάμαι αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα σήμερα