Αποκαλυπτικός ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΣ | Πώς έχτισε την Αυτοκρατορία του;

Αποκαλυπτικός ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΣ | Πώς έχτισε την Αυτοκρατορία του;

Καλεσμένος στο Business Talks είναι ο Χάρης Βαφειάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Βαφειάς που περιλαμβάνει τρεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείες, γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τη συμμετοχή του ως επενδυτής στο Dragons’ Den Greece.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο Έλληνας πλοιοκτήτης μπορεί να είναι μόλις 44 ετών, μετράει όμως σχεδόν 27 χρόνια στην ναυτιλία, αφού ασχολήθηκε μαζί της πριν ακόμα «κλείσει» τα 18 του χρόνια.

Έχοντας λοιπόν ως εφόδια το επιχειρηματικό DNA και τις εξαιρετικές του σπουδές, ο Χάρης Βαφειάς ξεκίνησε εργαζόμενος σε διάφορα ναυτιλιακά γραφεία και στη συνέχεια ίδρυσε τη δική του εταιρεία. Σε ηλικία μόλις 26 ετών, οδήγησε τη StealthGas στο χρηματιστήριο του Nasdaq και έγινε ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος σε εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο.

Το 2008 αναλαμβάνει τον έλεγχο του ναυτιλιακού ομίλου της οικογένειάς του. Σήμερα έχει συνολικά τρεις εισηγμένες ναυτιλιακές στο αμερικάνικο χρηματιστήριο και συγκεκριμένα την StealthGas με στόλο από πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG) την Imperial Petroleum με δεξαμενόπλοια και την C3is Inc με bulkers.

Μετά τις νέες αγορές που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες, ο στόλος του Ομίλου αποτελείται από 95 πλοία αξίας, βάσει του Vessels Value, άνω τον 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η δεύτερη σε μέγεθος επενδυτική δραστηρίοτητά του είναι το Real Estate, καθώς από το 2005 ο Χάρης Βαφειάς έχει προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρείας ακινήτων Estates Corporation Inc. επενδύοντας σε Ελλάδα, Ελβετία, Η.Π.Α. και Μ. Βρετανία.

👥Παρουσιαστές: Χάρης Αθανασίου, Άλεξ Απέργης, Δημήτρης Βλάμης

🎥Σκηνοθεσία, Μοντάζ: Γιώργος Ζιάκανος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *