Απειλές Ερντογάν για «γκιλοτίνα» κατά Γαλλίας

Απειλές Ερντογάν για «γκιλοτίνα» κατά Γαλλίας
epa06418866 French President Emmanuel Macron (R) and Turkish President Recep Tayyip Erdogan greet each other during a joint press conference at a joint press conference at the Elysee Palace in Paris, France, 05 January 2018. Erdogan will attempt to reset relations with Europe at talks with Macron in Paris on January 5 that are likely to be overshadowed by human rights concerns. Erdogan is in Paris for a one-day visit for bilateral talks. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Η προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εμφανιστεί ως ο «υπερασπιστής» κι ο «εκφραστής» των απανταχού μουσουλμάνων είναι γνωστή. Εξ ίσου γνωστές όμως είναι και οι ακρότητες στις οποίες καταφεύγει προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, συμπεριλαμβανομένων και των απειλών, άλλοτε πιο άμεσων και άλλοτε συγκαλυμμένων.

Το ίδιο έπραξε και χθες το βράδυ εξαπολύοντας τα πυρά του γενικότερα στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γαλλία, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Ερντογάν, φτάνοντας στο σημείο να μιλάει για… γκιλοτίνες!

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος Πρόεδρος – χρησιμοποιώντας ως «φόβητρο» τους μουσουλμάνους – ανέφερε: «Στην Ευρώπη ζουν 6 εκατομμύρια Τούρκοι και 35 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, όλοι αδέλφια μας».

Όπως ισχυρίστηκε η ΕΕ και όλη η Ευρώπη μετατρέπεται σιγά – σιγά σε «ανοιχτή φυλακή μουσουλμάνων». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη είναι περιβάλλον μίσους, όπως για τους Εβραίους πριν από τον Β’ Παγκόσμιο.

Ξιφούλκησε κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης του εξτρεμιστικού Ισλάμ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία.

Ο Ερντογάν απείλησε δε ότι αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας», προσθέτοντας πως είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει «αναταραχή σε εκατομμύρια Τούρκων και μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».

Πηγή: skai.gr

2 thoughts on “Απειλές Ερντογάν για «γκιλοτίνα» κατά Γαλλίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.