Ανδρέας Νομικός | Πέθανε ο Ανδρέας Νομικός, γνωστός και ως “φτερού”

Last updated on 17 Νοεμβρίου, 2021 at 12:51 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Νομικός

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε ο Ανδρέας Νομικός, γνωστότερος ως “φτερού” της Αθήνας.

Ο Ανδρέας Νομικός, γνωστός ως “φτερού”,  έφυγε από την ζωή το πρωί του Σαββάτου (06/11) σε ηλικία 84 ετών, σε ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έχοντας δίπλα του μέλη της οικογένειάς του.

Ο Ανδρέας Νομικός, γεννημένος το 1937 στη Λήμνο, γνωστότερος ως “φτερού”, ήταν υπαίθριος μικροπωλητής της Αθήνας. Πωλούσε φτερά για ξεσκόνισμα και φώναζε με ψιλή φωνή “φτερά…και πούπουλα”. Αποτελούσε γραφική φυσιογνωμία της Αθήνας πάνω από 50 χρόνια, από τη δεκαετία του ’60 και η έκφραση «φτερά… και πούπουλα» έχει μείνει κλασική.

Χρησιμοποιούσε ψιλή φωνή και καμώματα για να διαφημίσει την πραμάτεια του, για τα οποία θεωρείτο ομοφυλόφιλος. Είχε τρία παιδιά. Ως ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε πολλές κωμωδίες και σε αρκετές από αυτές σε ρόλο πωλητή φτερών ή σε ρόλο θηλυπρεπούς.

Ο Ανδρέας Νομικός ήταν υπαίθριος μικροπωλητής της Αθήνας. Πωλούσε φτερά για ξεσκόνισμα και φώναζε με ψιλή φωνή “φτερά και πούπουλα”. Αποτελούσε γραφική φυσιογνωμία της πρωτεύουσας για περισσότερα από 50 χρόνια, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα και η έκφραση «φτερά και πούπουλα» έχει μείνει κλασική.

Ανδρέας Νομικός

Μάλιστα, επειδή χρησιμοποιούσε ψιλή φωνή και καμώματα για να διαφημίσει την πραμάτεια του, πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος. “Φτερούυυυυυ, φτεράααααα, καλέ φτεράαααααα” φώναζε και από εκεί του έμεινε το παρατσούκλι του “Φτερού”.

Πολλοί φέρεται να πίστευαν ότι η προσέγγισή του αυτή ήταν προσποιητή, με σκοπό να προσελκύει την προσοχή. Λέγεται ότι ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.

Φτερού

Σύμφωνα με το greekactor.blogspot.gr, συμμετείχε και σε 30 ταινίες κάνοντας καριέρα και στον κινηματογράφο.

φτερού

Γεννήθηκε το 1937 στη Λήμνο και πέθανε το πρωί του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Πέθανε το πρωί του Σαββάτου σε ιδιωτική κλινική.

Φτερού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *