Αλγερία | Συμφωνία με βρετανο-κινεζική κοινοπραξία για πετροχημικό συγκρότημα

Αλγερία | Συμφωνία με βρετανο-κινεζική κοινοπραξία για πετροχημικό συγκρότημα

Μια θυγατρική της κρατικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αλγερίας, Sonatrach, υπέγραψε την Κυριακή συμφωνία με βρετανο-κινεζική κοινοπραξία για τη δημιουργία πετροχημικού συγκροτήματος στην πόλη Οράν της Αλγερίας. Την είδηση μετέδωσε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της βορειοαφρικανικής χώρας.

Το σχεδιαζόμενο συγκρότημα αναμένεται να παράγει 550.000 τόνους πολυπροπυλενίου ετησίως, ανέφερε το αλγερινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Με βάση τη συμφωνία που συνάφθηκε, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν σε 42 μήνες δηλαδή σε περίπου τρεισήμισι χρόνια.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η συμφωνία υπογράφηκε από την STEP Polymers, θυγατρική εταιρεία της Sonatrach, τη British Petrofac και την κινεζική HQC.

Συζητήσεις με ExxonMobil και Chevron

Πολύ κοντά στην επίτευξη σημαντικών συμφωνιών που θα τους διασφαλίσουν πρόσβαση στα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Αλγερίας βρίσκονται και η ExxonMobil και η Chevron, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal.

H αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στις συνομιλίες και στο υπουργείο Ενέργειας της Αλγερίας υποστηρίζει πως οι διαπραγματεύσεις των αμερικανικών ενεργειακών κολοσσών με την κυβέρνηση της χώρας και τον κρατικό ενεργειακό όμιλο της Sonatrach βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα οι τελικές υπογραφές είναι πιθανόν να «πέσουν» πριν τα τέλη της χρονιάς.

Η Αλγερία διαθέτει τεράστια αποθέματα συμβατικού φυσικού αερίου, ενώ εκτιμάται επίσης ότι διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα κοιτάσματα σχιστολιθικού φυσικού αερίου στον κόσμο μετά την Κίνα και την Αργεντινή.

Οι συμφωνίες που βρίσκονται στο τραπέζι φαίνεται πως αφορούν τόσο το συμβατικό φυσικό αέριο όσο και τα σχιστολιθικά κοιτάσματα.

Sonatrach

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *