Τι συμβαίνει με τον Αλαφούζο | Γιατί ΣΚΑΙ και Καθημερινή «χτυπάνε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Τι συμβαίνει με τον Αλαφούζο | Γιατί ΣΚΑΙ και Καθημερινή «χτυπάνε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Εχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στην πολιτική, επιχειρηματική και οικονομική κοινότητα το γεγονός ότι τα media της Οικογένειας Αλαφούζου ασκούν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, μολονότι η αίσθηση που επικρατούσε ήταν πως τόσο ο ΣΚΑΙ όσο και η Καθημερινή (που θεωρείται η ναυαρχίδα της κεντροδεξιάς παράταξης στον χώρο του Τύπου) στηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ουδείς γνωρίζει αν κάτι έχει συμβεί μεταξύ Γιάννη και Θέμη Αλαφούζου με τον πρωθυπουργό ή όσον αφορά τις σχέσεις τους με το Μαξίμου!

Λέγεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ακόμη ανοικτά κάποια σοβαρά φορολογικά ζητήματα του Γιάννη Αλαφούζου με το ΚΕΦΟΜΕΠ που πηγάζουν από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι έλεγχοι είναι περαιωμένοι ωστόσο ουδείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ελέγχων που τρέχουν τη στιγμή αυτή.

Αλλοι ισχυρίζονται ότι ενδεχομένως ο Γιάννης Αλαφούζος κρατάει αυτή τη στάση λόγω ποδοσφαίρου και Παναθηναϊκού, επιδιώκοντας την περαιτέρω παρέμβαση της Πολιτείας στα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διαιτησίας!

alafouzos
Κατάθεση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της “Καθημερινής”, Γιάννη Αλαφούζου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τέλος λέγεται ότι τόσο ο Γιάννης όσο και ο Θέμης Αλαφούζος μέσα από την Καθημερινή, θέλουν να υποδηλώσουν θέση στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται, τόσο σε σχέση με τις νέες ισορροπίες στον χώρο των media, όσο και από το γεγονός ότι η έλλειψη αξιωματικής αντιπολίτευσης και η παντοκρατορία Μητσοτάκη οδηγούν σε αυταρχισμό.

Ενδεχομένως η στάση αυτή της μεγάλης επιχειρηματικής και εφοπλιστικής οικογένειας να καθοδηγείται από τον πιο ισχυρό δημοσιογραφικό παράγοντα στα media των Αλαφούζων, τον Αλέξη Παπαχελά ο οποίος ως γνωστόν , δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρωθυπουργό.

Θεωρεί εαυτόν «ριγμένο» από το σύστημα, ενώ την ίδια ώρα η έλευση Τσούνη ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και η αυξημένη κοινωνικότητα του, στερούν από τον Διευθυντή της Καθημερινής την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά τις σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.,

591303a5cd3a18735c4cac8e

Το ιστορικό Αλαφούζου – ΚΕΦΟΜΕΠ

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2016 είχε κοινοποιηθεί στον Γιάννη Αλαφούζο, διάταξη του Οικονομικού Εισαγγελέα με την οποία του επιβλήθηκε η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του και αίτημα παροχής στοιχείων για κινήσεις εισροών στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ύψους 146.494.838,29. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ είχε δηλώσει ότι τα εισοδήματα του προέρχονται από ναυτιλιακή δραστηριότητα και ότι θα συνδράμει στη διαδικασία του ελέγχου με όσα στοιχεία έχει στη διάθεση του.

Αφορμή για την έναρξη του ελέγχου από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στάθηκε μία ανώνυμη καταγγελία, ενδεχομένως πρώην συνεργάτη που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα για την περίοδο 2000- 2012, η οποία εκρίθη αξιόπιστη μετά την κλήση μαρτύρων, που στο παρελθόν δούλευαν στο Σκάι.

Εν τέλει το ποσό των 307.676,19 ευρώ κατέβαλε ο Γιάννης Αλαφούζος ώστε να περαιωθεί ο φορολογικός του έλεγχος από το ΚΕΦΟΜΕΠ κι έτσι αποδεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί με τη διάταξη 128ΑΠ/28.4.2017 του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *