Αναπληρωτές | 13.000 προσλήψεις σήμερα | Αλλες δυο “δόσεις” μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου

Αναπληρωτές | 13.000 προσλήψεις σήμερα | Αλλες δυο "δόσεις" μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου

Σήμερα ανακοινώνονται 13.300 αναπληρωτές – Στα μέσα Οκτωβρίου ανακοινώνονται

Σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου ανακοινώνονται (εκτός απροόπτου) από το υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις 13.300 περίπου αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Μέχρι 13 Οκτωβρίου θα υπάρξει και δεύτερη δόση για τη Γενική Εκπαίδευση και θα ανακοινωθούν τα ονόματα ακόμη 1.500 περίπου αναπληρωτών.

Άλλη μια “δόση” 2.700 αναπληρωτών για Παράλληλη Στήριξη – Ειδική Αγωγή σε Γ΄ φάση θα ανακοινωθούν στις αρχές Νοεμβρίου. 

Οπως προκύπτει από τους αριθμούς, τη μερίδα του λέοντος των προσλήψεων θα πάρει αυτή τη φορά η ειδική αγωγή.

Εκατοντάδες χιλιάδες ώρες χάθηκαν ήδη τον πρώτο μήνα λειτουργίας των σχολείων
Προσλήψεις αναπληρωτών Α΄ φάσηΠροσλήψεις αναπληρωτών Β΄ φάσηΑπώλεια ωρών στον πρώτο μήνα λειτουργίας των σχολείων σύμφωνα με το υπουργείο ΠαιδείαςΑπώλεια ωρών στον πρώτο μήνα λειτουργίας των σχολείων σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες
28.353 αναπληρωτές (ανέλαβαν υπηρεσία στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου)13.000 (θα αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία στις 10 Οκτωβρίου)Περίπου 1.000.000 ώρεςΠερίπου 1.600.000 ώρες

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

α. Η σημερινή ανακοίνωση των 13.000 προσλήψεων θα φέρει τους νέους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία την άλλη Τρίτη 10 Οκτωβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι για ένα μήνα, ακόμη και με τα δεδομένα του υπουργείου τα σχολεία λειτούργησαν με 13.000 κενά εκπαιδευτικών, κοντολογίς μέσα στον πρώτο μήνα του σχολικού έτους χάθηκαν πάνω από 1.000.000 ώρες μαθημάτων!

β. Να θυμίσουμε ότι η ΟΛΜΕ θεωρεί την κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών «οριακή». «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από το καλοκαίρι και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούσε να φτιάξει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων.

Θυμίζουμε πως πέρυσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353. Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με περίπου 20.000 κενά, αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις», λέει η ομοσπονδία.

γ. Και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Αττικής και Νήσων μιλάει για μεγάλα κενά στα σχολεία. «Καταγγέλλουμε τραγικές ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες σε Ειδικά και Γενικά Σχολεία, στην παράλληλη στήριξη, στους νοσηλευτές, στους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που είναι απαραίτητοι τόσο στα Γενικά όσο και στα Ειδικά Σχολεία, στο βοηθητικό προσωπικό που είναι άκρως απαραίτητο για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων αλλά και για τα παιδιά με κάποιες βαριές αναπηρίες που μπορούν να ενταχθούν στο Γενικό Σχολείο.

Εκεί που η πρόκληση του υπουργείου και των διευθύνσεων “χτυπάει” κόκκινο είναι όταν εμφανίζει την ύπαρξη ενός λογοθεραπευτή και ενός εργοθεραπευτή και ανάλογα σε άλλες ειδικότητες, σε ένα ειδικό σχολείο με 70 και 100 μαθητές, ότι είναι καλυμμένο», λέει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.