Βούλα, 3 Μαρτίου | Η εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσεις αν είσαι γονιός ή εκπαιδευτικός

banner εκδήλωσης

Δεν είναι άλλη μια τυπική ημερίδα. Είναι η απάντηση στις αγωνίες που γεμίζουν τα σπίτια και τις σχολικές αίθουσες το 2026. Την Τρίτη 3 Μαρτίου, η Βούλα γίνεται ο τόπος συνάντησης για όσους αρνούνται να μείνουν θεατές στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας.

Αν είσαι γονιός ή εκπαιδευτικός, υπάρχει μια στιγμή που θες κάτι παραπάνω από “συμβουλές”. Θες επιστημονική ματιά, καθαρή εξήγηση και πρακτικές κατευθύνσεις: τι συμβαίνει με τα παιδιά στη σύγχρονη καθημερινότητα, πώς διαμορφώνονται οι συνήθειες, οι σχέσεις και η συμπεριφορά τους, και πώς χτίζεται μια σταθερή γέφυρα ανάμεσα σε σπίτι και σχολείο.

Αυτή ακριβώς τη συζήτηση φιλοξενεί η εκδήλωση «Σχολείο και Οικογένεια στη Σύγχρονη Πραγματικότητα», την Τρίτη 3 Μαρτίου 2026, στις 18:30, στη Βούλα (Αίθουσα Ιωνία), που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης και το alfavita.gr.

Στο πάνελ συμμετέχουνι δύο κορυφαίοι πανεπιστημιακοί ομιλητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αντικείμενο που «κουμπώνει» άμεσα με τα μεγάλα ερωτήματα γονιών και εκπαιδευτικών σήμερα: σχολική ψυχολογία και γνωστική/κυβερνοψυχολογία.

Αυτή είναι η εκδήλωση που πραγματικά δεν πρέπει να χάσει κανείς που έχει σχέση με παιδιά και εφήβους — είτε ως γονιός είτε ως εκπαιδευτικός.

Το πιο κρίσιμο στοιχείο είναι ότι η συζήτηση δεν μένει στη θεωρία. Αγγίζει την πραγματικότητα όπως τη ζούμε: τη σχέση του παιδιού με τη μάθηση, τις συνήθειες της καθημερινότητας, τη συγκέντρωση, την επικοινωνία, τα όρια, το κλίμα μέσα στη σχολική κοινότητα — και κυρίως το πώς σχολείο και σπίτι μπορούν να λειτουργήσουν ως ενιαία “ομάδα” γύρω από το παιδί. Αυτή η σύνδεση είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο και η βάση για κάθε ουσιαστική στήριξη.

Το Πανελ της εκδήλωσης

Εναρκτήριες τοποθετήσεις

  • Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Δήμαρχος Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης
  • Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Παιδείας

Επιστημονικό panel

  • Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ
  • Πέτρος Ρούσσος, Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας και Κυβερνοψυχολογίας, ΕΚΠΑ
  • Άγγελος Τσιγκρής, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο – Διδάκτωρ Εγκληματολογίας

Συντονισμός συζήτησης

  • Νίκος Υποφάντης, δημοσιογράφος

Το Event της εκδήλωσης

εκδήλωση