Γλυφάδα | 6 «κλειδιά» φωτίζουν το κίνητρο | Νέες αποκαλύψεις για το φονικό στη ναυτιλιακή

Γλυφάδα | 6 «κλειδιά» φωτίζουν το κίνητρο | Νέες αποκαλύψεις για το φονικό στη ναυτιλιακή

Γλυφάδα | 6 «κλειδιά» φωτίζουν το κίνητρο | Νέες αποκαλύψεις για το φονικό στη ναυτιλιακή

Να ρίξουν «φως» στην πρωτοφανή ένοπλη επίθεση που έγινε τη Δευτέρα στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα, επιχειρούν οι αρχές. Ο «Άρης», ο 76χρονος δράστης, παρέκαμψε όλα τα μέτρα ασφαλείας και μπούκαρε στο κτίριο της οδού Αρτεμισίου, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ενώ ο ίδιος αυτοκτόνησε. Έκτοτε, έρχονται στη δημοσιότητα συγκλονιστικές λεπτομέρειες και πληροφορίες για τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει μέσα στην εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση. Παράλληλα, ακόμα αναζητείται το κίνητρο της ένοπλης επίθεσης.

Ο Άρης σκότωσε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρίας, Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αντώνη Βλασσάκη, και τον καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη. Τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του; Αρχικά, αναφέρθηκε ότι απολύθηκε και «θόλωσε». Οι μετέπειτα αποκαλύψεις όμως δείχνουν ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο «Άρης» ήταν ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Σπύρου Καρνέση. Στη δικαστική διαμάχη που είχε ξεσπάσει στην οικογένεια φέρεται να είχε ταχθεί με την πλευρά του.

Με την πάροδο των χρόνων κέρδισε την εμπιστοσύνη και της Ελευθερίας Καρνέση, της γιαγιάς της οικογένειας που δεν είναι πια στη ζωή. Η Ελευθερία Καρνέση είχε εκτιμήσει την εργατικότητά του, τον είχε πείσει να τον βαφτίσει χριστιανό και στα τελευταία χρόνια της ζωής της τον επέλεξε ως τον άνθρωπο που θα τη φροντίζει. «Τον θεωρούσε παιδί της. Είχε μεσολαβήσει για να μένει σε σπίτι στη Γλυφάδα και είχε φροντίσει να του αφήσει χρήματα», λένε πηγές με γνώση της υπόθεσης στο iEidiseis.

Μετέπειτα όμως ξέσπασε η περίφημη δικαστική διαμάχη μέσα στην οικογένεια, και τέθηκε ζήτημα για το τι θα γίνει με το συγκεκριμένο σπίτι. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, ο 76χρονος απολύθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία τον Μάρτιο του 2023 παίρνοντας αποζημίωση ύψους 75.000 ευρώ. Αυτό που δεν δέχτηκε ποτέ ωστόσο ήταν ότι θα έπρεπε να «αποκολληθεί» από την εφοπλιστική οικογένεια ύστερα από 36 χρόνια που εργαζόταν για εκείνους.

Μετά το φονικό, η ναυτιλιακή εταιρία European Product Carriers έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Τι αφορά η δικαστική διαμάχη που ξέσπασε στην οικογένεια Καρνέση

Τα τρία αδέλφια Καρνέση βρίσκονταν σε αντιδικία μεταξύ τους. Οι αδελφές, Μαρία Καρνέση και Δέσποινα Καρνέση, όπως και ο σύζυγός, Αντώνης Βλασάκης, στράφηκαν κατά του Σπύρου Καρνέση, κατηγορώντας τον για υπεξαίρεση χρημάτων από το κοινό εταιρικό-οικογενειακό σχήμα.

Συγκεκριμένα στην αγωγή τους, η οποία κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, κατηγορούσαν τον Σπύρο Καρνέση πως «με δόλιο και παραπειστικό τρόπο» πήρε από τους κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία μετέφερε σε μια δική του εταιρεία και τα ιδιοποιήθηκε.

Κατά τους ενάγοντες πρόκειται για κεφάλαια τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από κοινού, μέσω των αδιανέμητων κερδών, από τις ναυτιλιακές δραστηριότητές τους. Οι δύο αδελφές και ο γαμπρός του Σπύρου Καρνέση υποστήριζαν στην αγωγή τους πως βάσει ιδιόγραφου συμφωνητικού τουλάχιστον τα 175 εκατ. δολάρια από τα επίμαχα κεφάλαια που πήρε ο εφοπλιστής τους ανήκαν. Από την πλευρά του ο εφοπλιστής υποστήριζε πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του.

Όσον αφορά στους ρόλους, η Δέσποινα Καρνέση, ανέλαβε τη νομική υποστήριξη του ναυτιλιακού ομίλου, ο σύζυγός της Αντώνης Βλασσάκης ανέλαβε το τεχνικό κομμάτι, η Μαρία Καρνέση ανέλαβε τα οικονομικά και ο Σπύρος Καρνέσης επέβλεπε το operation και το finance, αποτελώντας επί της ουσίας και το πρόσωπο του ομίλου.

Τα 6 «κλειδιά» που φωτίζουν το κίνητρο της ένοπλης επίθεσης

Τα παραπάνω είναι, συνοπτικά, η ιστορία μέχρι να φτάσει στο σημείο ο Άρης να πάρει όπλο και να εκτελέσει μέλη της οικογένειας Καρνέση αλλά και έναν καπετάνιο που βρέθηκε στον δρόμο του και προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον αφοπλίσει.

Τώρα, η αστυνομία ψάχνει να «δέσει» την υπόθεση και να απαντήσει στα παρακάτω αναπάντητα ερωτήματα:

  • Ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Πού βρήκε αυτά τα χρήματα;
  • Ο Αιγύπτιος εμφανίζεται να έχει μία αδερφή συνδικαιούχο στον λογαριασμό που είχε στην ελληνική τράπεζα. Ωστόσο, λέγεται ότι δεν είχε οικογένεια. Ποιο είναι επομένως το πρόσωπο που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος;
  • Στο μικροσκόπιο της έρευνας φαίνεται πως μπαίνει και ένα άτομο από το περιβάλλον του Αιγύπτιου. Ψάχνουν δηλαδή ηθικό αυτουργό στο κοντινό του περιβάλλον, αν υπήρχε κάποιος που τον «κούρδισε» και έφτασε να δολοφονήσει τρία άτομα.
  • Ακόμα υπάρχει θολό τοπίο γύρω από τη δικαστική διαμάχη της οικογένειας. Δεν είναι μια αμελητέα υπόθεση, καθώς πρόκειται για πάνω από 325 εκατομμύρια δολάρια μετρητά. Τι συνέβη με αυτό;
  • Τα παιδιά του Σπύρου Καρνέση φαίνεται να έχουν δική τους ναυτιλιακή εταιρία στην Κηφισιά. Γιατί έκαναν δική τους εταιρία, αφού ο Σπύρος Καρνέσης εμφανίζεται ως το κεντρικό πρόσωπο του Ομίλου; Την ξεκίνησαν μετά από τη δικαστική διαμάχη στην οικογένεια;
  • Οι επιστήθιοι φίλοι του Αιγύπτιου στο Μαρμάρι φαίνεται να ήταν οι μόνοι άνθρωποι που εμπιστευόταν ο Αιγύπτιος. Τι έχει πει σε αυτούς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *