Έφθασαν 6 Marder τα οποία και επισήμως ΔΕΝ πάνε σε νησιά

Έφθασαν 6 Marder τα οποία και επισήμως ΔΕΝ πάνε σε νησιά

Έφτασαν στη χώρα μας χθες τα πρώτα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, τα Marder 1Α3 παραλαμβάνονται στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με τη Γερμανία.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Τα οχήματα θα προωθηθούν σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Με τι θα αντικαταστήσει τα BMP-1 που απέσυρε μόνο το ΓΕΕΘΑ γνωρίζει…

Πάντως εξασφάλισε ότι θα έχει Marder η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, γιατί απ΄ ότι φαίνεται αυτή ήταν η μεγάλη αγωνία.

Η άφιξη των Μarder 1Α3, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό, με σκοπό την αναβάθμιση του αξιόμαχου των μονάδων του Στρατού Ξηράς, την επαύξηση της μαχητικής ισχύος τους, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των τεθωρακισμένων.

Συνολικά 40 ελληνικά άρματα θα φύγουν για Ουκρανία

Όπως είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πριν από τέσσερις μέρες στη Βουλή, τα πρώτα 20 σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα BMP (από τα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία, ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα εως τις 21 Οκτωβρίου.

Τα έξι τεθωρακισμένα άρματα Marder που παρέλαβαν χτες οι Ελληνικές Ένοπλες από τη Γερμανία θα προωθηθούν σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η άφιξη των Μarder 1Α3, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό, με σκοπό την αναβάθμιση του αξιόμαχου των μονάδων του Στρατού Ξηράς, την επαύξηση της μαχητικής ισχύος τους, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των τεθωρακισμένων. tanksmarder tanksmarder2

Η άφιξη των ΤΟΜΑ Μarder 1Α3 θα συνεχιστεί

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 αφίχθησαν στην χώρα μας τα πρώτα 6 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3.

»Τα ΤΟΜΑ Marder 1Α3, τα οποία παραλαμβάνονται στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με την Γερμανία (πατήστε εδώ), θα προωθηθούν σε Μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

»Η άφιξη των ΤΟΜΑ Μarder 1Α3 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό, με σκοπό την αναβάθμιση του αξιόμαχου των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, την επαύξηση της μαχητικής τους ισχύος, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των Τεθωρακισμένων».

Είχε συμφωνηθεί ταυτόχρονη αντικατάσταση

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz) συμφώνησαν -όπως ανέφερε τότε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας- στην παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και στην ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *