Η οργή των νέων ‘τρομάζει’ τη ΝΔ | Σχεδιάζει επίδομα 500 ευρώ

Η οργή των νέων 'τρομάζει' τη ΝΔ | Σχεδιάζει επίδομα 500 ευρώ

Στην κυβέρνηση επικαλούνται τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σταθερά με διψήφια διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, όμως μία πιο προσεκτική ανάγνωση των στατιστικών και ποιοτικών στοιχείων των ερευνών δείχνει ότι οι ψηφοφόροι κάτω των 30 ετών “γυρνούν την πλάτη” στο κυβερνών κόμμα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

κείμενο Βίκυ Σαμαρά

Από τη μία οι πολύ νέοι ψηφοφόροι, που πέρασαν μία χρονιά με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, αλλά και βρέθηκαν να κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Και από την άλλη, οι 25άρηδες- 30άρηδες που μεγάλωσαν, σπούδασαν και βγήκαν στην αγορά εργασίας μέσα στην κρίση του μνημονίου και τώρα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού.

Βέβαια, οι νεότεροι ψηφοφόροι δεν είναι αυτοί που καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη γηρασμένη δημογραφικά Ελλάδα, ούτε ψηφίζουν μαζικά και/ή συντεταγμένα. Οι μεγαλύτερες ηλικίες ψηφοφόρων, στις οποίες η ΝΔ έχει προβάδισμα, εκλέγουν σε μεγάλο βαθμό κυβερνήσεις.

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι η οργή των νέων ψηφοφόρων δεν τρομάζει το κυβερνών κόμμα. Πολλώ δε μάλλον που οι επόμενες εκλογές, που δεν αποκλείεται να είναι πρόωρες, θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο τη σημασία κάθε ψήφου.

Μετά λοιπόν την επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης, στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται τρόπους να κατακτήσουν και την εμπιστοσύνη των νέων. Αφενός με θεσμικές αλλαγές σε ζητήματα που τους αφορούν. Και αφετέρου με επιδόματα των 500 ευρώ εν είδει voucher για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και με επιδότηση εισιτηρίων για θέατρα, σινεμά, μουσεία (όταν βεβαίως ξανα ανοίξουν) και για τουρισμό. Στο δε Σχέδιο Ανάκαμψης που κατατίθεται σήμερα από τη χώρα μας στην Κομισιόν, θα περιλαμβάνονται πολιτικές για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζεται εν τω μεταξύ ότι από το Μάιο θα τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες (πλην όσων υπηρετούν σε παραμεθόριους), την οποία όμως η κυβέρνηση προβάλλει ως ευκαιρία κατάρτισης των νέων, ώστε όπως έχει πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μην είναι “χαμένος χρόνος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *