Ο Στρατηγός Ζιαζιάς απαντά στους Αμερικανούς | Ας μιλήσουμε για «ζητιάνους» με τα 5 δις

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:11 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Ο Στρατηγός Ζιαζιάς απαντά στους Αμερικανούς | Ας μιλήσουμε για «ζητιάνους»
Ο Στρατηγός Ζιαζιάς απαντά στους Αμερικανούς | Ας μιλήσουμε για «ζητιάνους» με τα 5 δις

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Ζιαζιάς σηκώνει το γάντι για τα περί «ζητιανιάς», κατακεραυνώνοντας τις ΗΠΑ, αφού η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν απάντησε στον προκλητικό πρώην ακόλουθο άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ, που προσέβαλε ολόκληρη τη χώρα.
Ανέλαβε λοιπόν να το κάνει ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Παρατηρώντας ότι «βλέπει χλομό» να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ζιαζιάς υπενθύμισε ότι η χώρα μας, αν κάποτε ζήτησε βοήθεια, ήταν μετά τις καταστροφές που υπέστη από τη συμμετοχή σε παγκόσμιους πολέμους, όπου είχε πληρώσει με ποτάμια αίματος τον αγώνα της για ελευθερία.

Σύμφωνα με τον πρώην Α/ΓΕΣ, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που παρακαλάνε και πιέζουν να αγοράσει η Ελλάδα αμερικανικές φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC, και όχι τα ελληνικά επιτελεία. Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι όποιος δηλώνει διατεθειμένος να ξοδέψει 5 δισ. ευρώ για να αγοράσει κάποια σύγχρονα πλοία οπωσδήποτε δεν είναι ζητιάνος.
Μάλλον φιλολογικά αναρωτιέται ο κ. Ζιαζιάς εάν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο λαλίστατος και «υπερδραστήριος» πρέσβης θα καταδικάσουν τα λεγόμενα του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους τους ή συμφωνούν, αφού σημειώνει ότι η συγγνώμη που υποχρεώθηκε να πει -όμως, με «αλλά»- ο ακόλουθος δεν  αρκεί για να πάρει συγχωροχάρτι και να καθησυχάσει τις έντονες ανησυχίες πολλών εντός της χώρας μας, ότι ο υπερατλαντικός σύμμαχος και οι ντόπιοι «πρόθυμοι» φαίνεται να θέλουν τη μετατροπή της Ελλάδας και πάλι σε απολύτως εξαρτώμενο κρατίδιο.

Πάντως, όσον αφορά την ουσία του ζητήματος, δηλαδή το θέμα της προμήθειας των φρεγατών, ο πρώην Α/ΓΕΣ σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκοπεί από άλλους συμμάχους της, όπως ούτε ακόμη από τη Μόσχα, κυρίως δε από τη Γαλλία, διότι το Παρίσι είναι το μόνο που εξισορροπεί τη συμμαχία Τουρκίας – Γερμανίας.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του στρατηγού:

Γράφει ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ

Στρατηγός

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Την ημέρα που η Ελληνική Κυβέρνηση απεφάσισε   να βάλει για τα καλά στο παιχνίδι «αγοράς φρεγατών» και τις αμερικανικές φρεγάτες ,τις οποίες οι ίδιοι οι Αμερικανοί ζητούν…τη βύθιση τους, ο πρώην Ακόλουθος Άμυνας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, δηλαδή περίπου ο δεύτερος στην ιεραρχία της αμερικανικής πρεσβείας ,με μια άστοχη  ανάρτηση  του στο twitter, εμφανίζεται προσβλητικός έναντι της Ελλάδας, έναντι του λαού μας , έναντι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Χώρας μας ,απαντώντας σε μήνυμα Έλληνα χρήστη σχετικά με το τι ζητά η χώρα μας για το Στόλο της ως ενδιάμεση λύση,  απάντησε ότι “οι ζητιάνοι δεν μπορούν να παζαρεύουν” , δηλαδή είπε τους ΕΛΛΗΝΕΣ «ζητιάνους» , είπε όλους αυτούς που συνεργαζόταν επί τέσσερα χρόνια στρατιωτικούς και πολιτικούς «ζητιάνους»,  είπε  αυτούς που τον φιλοξενούσαν «ζητιάνους». Σε μια εποχή που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και έχουν ξεφύγει από ιδεοληψίες και χρονιές παθογένειες.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ενημερώσουμε την εδώ αμερικανική πρεσβεία και όχι βέβαια τον  υπάλληλο της, επειδή βλέπω η ελληνική κυβέρνηση «χλωμό» ν’ απαντήσει ,ότι ένα ΕΘΝΟΣ με την μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου , που στις δύσκολες εποχές για την ανθρωπότητα ,κατέθεσε τη ζωή του σαν ενέχυρο της Ελευθερίας . Ενα ΕΘΝΟΣ που φώτισε το δρόμο της ιστορίας του με τη λάμψη της ΨΥΧΗΣ του λαού του . Ενα ΕΘΝΟΣ που ΔΙΔΑΞΕ στον κόσμο ότι είναι καλύτερα να πεθαίνεις ελεύθερος παρα να ζεις σκλάβος , δεν είναι ποτέ «ζητιάνος». Αν κάποτε  ζήτησε βοήθεια , οικονομική και στρατιωτική ,αυτό ήταν μετά τις καταστροφές που υπέστη από την συμμετοχή του σε παγκόσμιους πολέμους ,πάντα στο πλευρό του Δυτικού Κόσμου και πάντα πλήρωσε με ποτάμια αίματος , σε σύγκριση με τον πληθυσμό της , τον αγώνα της για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και δικαιοσύνη .

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ενημερώσουμε τους ΕΛΛΗΝΕΣ και οχι τον αλαζόνα αμερικανό πρώην στρατιωτικό, ο οποίος φαίνεται ότι στερείται στοιχειώδους στρατιωτικής αγωγής ,ότι οι αμερικανοί είναι αυτοί που παρακαλάνε και πιέζουν να αγοράσει η Ελλάδα αμερικανικές φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC  και όχι τα ελληνικά επιτελεία  . Επίσης όποιος δηλώνει διατεθειμένος να ξοδέψει 5 δισ. ευρώ για να αγοράσει κάποια σύγχρονα πλοία οπωσδήποτε δεν είναι ζητιάνος.

Δεν γνωρίζει φαίνεται ο ανιστόρητος αμερικανός  πρώην ακόλουθος στην χώρα μας ότι «ο ζητιάνος», δηλαδή η Χώρα μας , είναι από τις ελάχιστες χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας , που πληρώνει έγκαιρα και πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την Συμμαχία, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας εν αντιθέσει με τους Γερμανούς και άλλους , εύρωστους οικονομικά συμμάχους .

Ο  μέχρι πρόσφατα Αμερικανός Ακόλουθος στην Αθήνα αλλά και πριν ναυτικός Ακόλουθος στο Ισραήλ , έμπειρος στρατιωτικός, αλλά και διπλωματικός υπάλληλος της πρεσβείας, γνωρίζει άριστα και το βάρος των λόγων του και το θέμα που προκάλεσε με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του , ξεχνώντας τόσο τα διπλωματικά όρια όσο και την στρατιωτική δεοντολογία . Η στάση βέβαια των ΗΠΑ απέναντί μας, επί δεκαετίες, υποδηλώνει ότι ο Ακόλουθος Άμυνας  δεν είναι μόνος και οι απόψεις του δεν είναι εξαίρεση στους κύκλους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Άραγε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο λαλίστατος και «υπερδραστήριος» πρέσβης θα καταδικάσουν τα λεγόμενα του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους τους ή συμφωνούν ; Η απλή συγγνώμη που υποχρεώθηκε να πει , αλλά με «αλλά» ,ο ακόλουθος , δεν νομίζω ότι  αρκεί για να πάρει συγχωροχάρτι και να καθησυχάσει τις έντονες ανησυχίες πολλών εντός της Χώρας μας ότι ο υπερατλαντικός σύμμαχος και οι ντόπιοι «πρόθυμοι» φαίνεται να θέλουν τη μετατροπή της Ελλάδας και πάλι σε απολύτως εξαρτώμενο κρατίδιο. Σε ένα παράρτημα των ΗΠΑ, χωρίς δική του προσωπικότητα, αποκομμένο από άλλους συμμάχους ή από παραδοσιακές σχέσεις με άλλες χώρες. Χωρίς καν βέβαια  να δεσμεύονται για την ακεραιότητα μας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκοπεί από άλλους συμμάχους της , όπως ούτε ακόμη  από τη Μόσχα , κυρίως  από τη Γαλλία, διότι το Παρίσι είναι το μόνο που εξισορροπεί τη συμμαχία Τουρκίας-Γερμανίας.

ΝΑΙ στην συμμαχία με την μεγάλη διαχρονικά σύμμαχο χώρα των ΗΠΑ , ΝΑΙ  στις συμμαχικές εξυπηρετήσεις και στρατιωτικές συνεργασίες  εντός της χώρας μας , αλλά να εξυπηρετούν και τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά να κρατούν ψηλά και την εθνική μας τιμή , αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια , που τελευταία πληγώθηκε από τις δηλώσεις του πρώην στρατιωτικού στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας και τωρα «διορισμένου» επικεφαλής σε επιχειρηματικό όμιλο αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα .Εαν έκανε βέβαια τους υπόψη χαρακτηρισμούς σε άλλη χώρα , είναι δεδομένο ότι σήμερα θα βρίσκονταν στην πατρίδα  του και δεν θα «επιχειρούσε» οικονομικά και εμπορικά στην χώρα τους , όπως συμβαίνει  σήμερα στην Ελλάδα ..

One thought on “Ο Στρατηγός Ζιαζιάς απαντά στους Αμερικανούς | Ας μιλήσουμε για «ζητιάνους» με τα 5 δις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *