Το αντάρτικο του δημάρχου ΒΒΒ και τα κεφτεδάκια απέναντι σε χειροβομβίδες

Το αντάρτικο του δημάρχου ΒΒΒ και τα κεφτεδάκια απέναντι σε χειροβομβίδες

Το αντάρτικο του δημάρχου ΒΒΒ και τα κεφτεδάκια απέναντι σε χειροβομβίδες

Στα ύψη βρίσκεται η κόντρα του υπουργείου Περιβάλλοντος με τους Δημάρχους Αλίμου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με αφορμή το μπόνους του ύψους των κτιρίων που δίνει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός.

Οι δύο Δήμαρχοι, Ανδρέας Κονδύλης και Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έχουν αποφασίσει να παγώσουν την έκδοση οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση του ΝΟΚ με αποτέλεσμα το υπουργείο να εκδίδει μία αρκετά σκληρή απάντηση μέσω δελτίου Τύπου.

Σε αυτή τονίζεται ότι ο μόνος αρμόδιος για την αναστολή αδειών είναι το υπουργείο και ότι μερικοί Δήμοι αποφασίζουν  αυθαίρετα.

Άτομο, που μίλησε με το Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, μου μεταφέρει ότι ο Δήμαρχος… δε μασάει και ενώ αναγνωρίζει το γεγονός ότι δεν μπορεί με το έτσι θέλω να παγώσει τις οικοδομικές φαίνεται πως είναι έτοιμος να συνεχίσει το αντάρτικό του.

Για να γίνω πιο σαφής, ο κ. Κωνσταντέλλος σχολίασε ότι είναι κατάλληλα προετοιμασμένος καθώς δήλωσε ότι «δε γίνεται το υπουργείο να πετάει χειροβομβίδες και εμείς κεφτέδες», ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν παγώσει το υπουργείο τις άδειες που αναστέλλει ο Δήμος τότε θα στραφεί στο ΣτΕ, όπως έγινε και στον Άλιμο.

Σχετικά με το αν οι Δήμοι αποφασίζουν αυθαίρετα για το πάγωμα των αδειών ο κ. Κωνσταντέλλος σχολίασε ότι συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου που προτείνει αλλαγές στο «προβληματικό πλαίσιο» και ότι μιλάει τόσο ως εκπρόσωπος του Δήμου του που αριθμεί περισσότερους από 50 χιλιάδες κατοίκους όσο και ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η οποία έχει ομόφωνη θέση σχετικά με το ζήτημα.

Αναδημοσίευση από τη στήλη Wiseman

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *