Κινηματογράφος Μαϊάμι της Γλυφάδας | Το παρελθόν δεν το ξεχνάμε

Ο κινηματογράφος Μαϊάμι, μαζί με το εξίσου ιστορικό Αριάν και μετέπειτα το Άννα Ντορ, υπήρξε hot spot στη περίοδο της παλιάς Γλυφάδας. Ξεκίνησε το 1947 ως θερινό σινεμά και έκλεισε το 1973. Απαριθμούσε περίπου στις 400 θέσεις. Είναι ένα από τα πολλά κινηματογραφικά παιδιά του Λευτέρη Σκλάβου, ενός πρόσφυγα από τη Σμύρνη, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάδοση του κινηματογράφου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο κινηματογράφος Μαϊάμι βρισκόταν δίπλα στo σημερινo La Pasteria. Δίπλα στο ΚΟΣΜΙΚΟΝ, οι παλιότεροι θα θυμούνται το ”BAZ”, ένα μουσικό κέντρο το οποίο ήταν γνωστό στη Γλυφάδα την περίοδο των 90s.

Μόνο οι παλιοί γνωρίζουν, ότι κάποτε στο σημείο αυτό φιλοξενούταν ένα από τα πιο όμορφα σινεμά των νοτίων προαστίων.

Ο κινηματογράφος γνώριζε μεγάλη επιτυχία και είχε επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Μέχρι και σήμερα, ο κόσμος θυμάται το Μαϊάμι με την ίδια αγάπη που κάποιοι από εμάς θυμόμαστε το Άννα Ντορ, το Αίγλη και άλλα σινεμά στα νότια προάστια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Clear
5.3°CClear