«Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;»- Έχουμε χάσει πριν ξεκινήσουμε καν;

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:57 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
«Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;»
«Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;» ρωτούν επίμονα οι δημοσιογράφοι

Οι μεγαλύτεροι θα θυμόνται , οι νεότεροι καλό είναι να μάθουν ωστόσο δεν πιστεύουμε πως υπάρχει «θερμότερο» καλοκαίρι από το 1974 και μετά, στα ελληνοτουρκικά.

Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε σύγκριση με το καλοκαίρι του Αττίλα και της επίθεσης και κατάληψης του Βόρειου τμήματος της Κύπρου, γίνεται αντιληπτό πως η κατάσταση είναι οριακή.

Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα ο Ερντογάν προχωρά στην υλοποίηση αυτού που εδώ και χρόνια επιδιώκει. Τη ανάδυση της Τουρκίας σε περιφερειακή υπερδύναμη.

Αυτά έχουν αναλυθεί και από το de-facto κι από άλλα μέσα, πολλές φορές. Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Γερμανίας , η ανυπαρξία της Ε.Ε, όλα είναι θέματα αναλυμένα επαρκώς.

Για ποιο λόγο όμως επανέρχεται ξανά και ξανά η ίδια ερώτηση;

«Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;»

Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή την ερώτηση από χείλη δημοσιογράφου;

Η ερώτηση από μόνη της δηλώνει ηττοπάθεια, που οδηγεί μαθηματικά σε ήττα. Η ερώτηση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κατευνασμού που εδώ και δεκαετίες εφαρμόζεται από την Ελλάδα.

Δε θέλουμε να θυμίσουμε τα ιστορικά δεδομένα. Ούτε τη στάση των Συμμάχων απέναντι στον Χίτλερ προ-πολεμικά, ούτε τα Ίμια. Είναι γνωστά όλα άλλωστε.

Όσο υποχωρούμε τόσο οι εξελίξεις μας ξεπερνούν. Οριοθετήσαμε ΑΟΖ με τους φίλους Ιταλούς, αλλά υποχωρήσαμε σε σημεία που αρκετοί αναλυτές θεωρούν υπερβολικά. Οι Αιγύπτιοι καταλαβαίνουν την ανάγκη μας και μας πιέζουν με υπερβολικές και παράλογες απαιτήσεις για ελληνικές υποχωρήσεις. Ακόμα και η Παλαιστίνη (που δεν είναι κράτος αναγνωρισμένο) φαίνεται να έχει φιλοτουρκικές προθέσεις.

Όλα αυτά προκύπτουν από την τουρκική επιθετικότητα και διεκδικητικότητα η οποία στρέφεται κατά της χώρας μας.

Κατά συνέπεια πρέπει να γίνει αντιληπτό το εξής.

Ο κίνδυνος πολέμου δεν προκύπτει από την ελληνική πλευρά, αλλά από την τουρκική επιθετικότητα που επιθυμεί να υφαρπάξει ελληνικά κεκτημένα. Που επιθυμεί να μειώσει την ελληνική, εθνική κυριαρχία.

Η ερώτηση δεν πρέπει να είναι (προς τους Έλληνες) «Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;».

Πρέπει να είναι «πόσο γρήγορα θα είμαστε έτοιμοι»

Εν κατακλείδι ουδείς επιθυμεί τον πόλεμο. Ο κάθε ένας από εμάς έχει φτιάξει τη ζωή του, την οικογένειά του, τη δουλειά του κλπ. Όλοι επιθυμούν την ειρήνη. Όταν όμως ο γείτονας επιδιώκει τον πόλεμο, εσύ ως ο αμυνόμενος οφείλει να αντισταθείς.

Υ.Γ 1 θα είχε ενδιαφέρον ένας Έλληνας δημοσιογράφος να ρωτούσε τους Τούρκους πολιτικούς:  «Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;»

YΓ 2 Οι δημοσιογράφοι συνέχεια ρωτούν το ίδιο και το ίδιο. «Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;» Οι πολιτικοί μας για ποιο λόγο δεν απαντούν ξεκάθαρα;

One thought on “«Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;»- Έχουμε χάσει πριν ξεκινήσουμε καν;

  1. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΟΣΟ ΜΥΡΖΕΤΑΙ ΨΟΦΙΜΙ ΤΟΣΟ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΥΑΙΝΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΚΟΛΥΒΙΚΗ ΑΟΖ ΙΟΝΙΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΤΗΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ” ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ” ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΗ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *