Ο Γεραπετρίτης και οι καταγγελίες πως είναι ο… δάσκαλος στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Ο Γεραπετρίτης και οι καταγγελίες πως είναι ο... δάσκαλος στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης
Ο Γεραπετρίτης και οι καταγγελίες πως είναι ο… δάσκαλος στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Ο μοιραίος άνθρωπος. Ετσι αποκαλούν πλέον όλο και περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο τον υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, διότι βρίσκεται πίσω από σχεδόν κάθε υπόθεση που κάνει άνω κάτω το Μέγαρο Μαξίμου και φέρνει την κυβέρνηση και τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεινή θέση άμυνας.

Τελευταίο παράδειγμα, η διαχείριση της κρίσιμης για την κυβερνητική παράταξη υπόθεσης του μπλόκου στην κάθοδο του κόμματος Κασσιδιάρη στις εκλογές. Ο Γ. Γεραπετρίτης ήταν αυτός που εξ αρχής ανέλαβε να διαβουλευτεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων και στη συνέχεια να συγγράψει τον «κορμό» της πρώτης νομοθετικής ρύθμισης, που τελικά πέρασε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού η διαβούλευση με τα υπόλοιπα κόμματα δεν απέδωσε καρπούς.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στον ίδιον ανήκει, όπως διαβεβαιώνει το παρασκήνιο και η ιδέα της συμπληρωματικής διάταξης, μόλις έγινε γνωστή η ντρίπλα Κασσιδιάρη με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Κανελλόπουλο, προσφέροντας έτσι μια ανέλπιστη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και την υπόλοιπη αντιπολίτευση να καταγγείλουν ( βασίμως ) την κυβέρνηση για ανεπίτρεπτη προχειρότητα στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης.

Πριν προωθήσει, ωστόσο, την επίμαχη τροπολογία, που προέβλεπε τη διεύρυνση των μελών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου που θα πάρουν και την τελική απόφαση από πέντε σε δέκα, φέρεται πως αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη.

Σύμφωνα με την καταγγελία κινήθηκε αντιθεσμικά.

Τηλεφώνησε στον πρόεδρο του τμήματος Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκο και του πρότεινε να συναντηθούν στο γραφείο του. Όπως διευκρίνισε χθες, ο ίδιος ο αρεοπαγίτης στο iEidiseis.gr ( στη Μαίρη Μπενέα ), η απάντησή του ήταν αρνητική με το σκεπτικό ότι δεν είναι θεσμικά πρέπον. Ας δούμε την καταγγελία:

Ο κ. Γεραπετρίτης αντιπρότεινε ως τόπο συνάντησης το Μέγαρο Μαξίμου, όπερ και εγέννετο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γεραπετρίτης και οι καταγγελίες πως είναι ο… δάσκαλος στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Και αφού το αποτέλεσμα της συνάντησης προφανώς δεν ήταν το επιδιωκόμενο από την πλευρά του κ. Γεραπετρίτη, ο δαιμόνιος υπουργός αποφάσισε – για μία ακόμη φορά – να εμπλέξει τον ίδιον τον πρωθυπουργό. Με ποιόν τρόπο; Μένει να φανεί. Ο κ. Τζανερίκος «φωτογράφησε» την επαφή μαζί του μιλώντας για «ανώτατο παράγοντα, υψηλότερο από τον Γεραπετρίτη». Το Μαξίμου με διαρροές του λίγο αργότερα έλεγε ότι ο πρωθυπουργός ουδέποτε συναντήθηκε με τον Αρεοπαγίτη.

Αυτό, φυσικά, δεν αποκλείει να ήρθαν σε επαφή δια τηλεφώνου, για παράδειγμα, δύο μέρες μετά την κατάθεση της δεύτερης τροπολογίας και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου, όπως επιμένει ο κ. Τζανερίκος.

O παραιτηθείς Αντιπρόεδρος ΑΠ απάντησε:

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!

Σε ερώτηση πώς έγινε η παρέμβαση του Ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, o Αντιπρόεδρος ΑΠ απάντησε στο iEidiseis:

«Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει»!

Και συμπλήρωσε ο κ. Τζανερίκος:

«Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι΄ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι΄ αυτό».

Ενώ κατέληξε:

«Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Ο Γεραπετρίτης και οι καταγγελίες πως είναι ο… δάσκαλος στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Οικονόμου: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση

«Δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τις δηλώσεις του παραιτηθέντος αντεισαγγελέα Χρήστου Τζανερίκου.

Όπως σημείωσε «το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα, το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για δημοκρατικά αναχώματα είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή πολιτική που δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο».

Συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είχε να κάνει με τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου και αυτό ήταν θεσμικά επιβεβλημένο. Τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που λέγονται;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *