Ένα δισ. κυβικά φυσικού αερίου στον Turkish Stream

Turkish Stream

Ένα δισ. κυβικά φυσικού αερίου στον Turkish Stream έδωσε η GazProm.

Με ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα τροφοδότησε τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom.

Αυτό ανακοίνωση ο ρωσικός γίγαντας χθες Δευτέρα 27/01/2020.

«Περίπου το 54% αυτής της ποσότητας διοχετεύθηκαν στην τουρκική αγορά φυσικού αερίου και το 46% στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Θυμίζουμε πως οι εμπορικού χαρακτήρα ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού ξεκίνησαν τη 1η Ιανουαρίου του 2020. Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας στις 8 Ιανουαρίου παρέστησαν στα εγκαίνια του αγωγού.

Παράλληλα σχεδιάζεται επέκταση του βουλγαρικού δικτύου αερίου ώστε να συνδεθεί με νέο αγωγό στη Σερβία. Σκοπός είναι το ρωσικό αέριο μέσω του Turkish Stream να φτάσει στα σερβο-ουγγρικά σύνορα.

Τέλος αξίζει να τονιστεί πως ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξης του αγωγού αυτού είναι η διοχέτευση αερίου στην νοτιοανατολική Ευρώπη, παρακάμπτοντας την ΝΑΤΟική Ουκρανία.

Η Gazprom είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο και έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον πλανήτη. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη συνοικία Τσεργιομούσκι της Μόσχας.

Κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες της είναι η γεωλογική έρευνα, η παραγωγή, η μεταφορά, η αποθήκευση, η επεξεργασία και η πώληση φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς και η παραγωγή και εμπορία θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *