Mία μικρή γεύση για το τι σημαίνουν τα Rafale στα ελληνικά χρώματα για την περιοχή αποτυπώνεται από την δυνατότητα επεξεργασίας στόχων που διαθέτουν.
Τα ελληνικά Rafale θα μπορούν να παρακολουθούν έως 40 στόχους ταυτόχρονα ενώ θα έχουν δυνατοτητα να βάλλουν στους οκτώ πιο επικίνδυνους.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Η αποτελεσματικότητα των αεροσκαφών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό ραντάρ SPECTRA που διαθέτουν τα γαλλικά μαχητικά.
Το βασικό όπλο του SPECTRA είναι πως πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται στα ραντάρ του αντιπάλου και τα μπερδεύει.
Ακόμα και το ραντάρ των F-35 λειτουργεί ως το προς να κάνει στελθ το μαχητικό και όχι να επιτεθεί στο εχθρικό ραντάρ.
Οι Τούρκοι, στις 5 Ιουλίου του 2020 στην τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiyaστην Λιβύη, υπέστησαν πανωλεθρία, όταν οι θέσεις τους βομβαρδίστηκαν από αγνώστου… εθνικότητας γαλλικά μαχητικά Rafale.
Η τουρκική αεράμυνα των Hawk και των πολυδιαφημισμένων τουρκικών Hisar στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει τα γαλλικά μαχητικά, τα οποία διάλυσαν τους Τούρκους, μπερδεύοντας τα ραντάρ τους με το SPECTRA.
Mάλιστα οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν εκτός από το πρώτο κύμα επίθεσης (σ.σ. που μπορεί να πει κανείς ότι αιφνιδιάστηκαν) ακόμα και στο δεύτερο κύμα.
Το SPECTRA τρέλανε τα ραντάρ των αντιαεροπορικων των Τούρκων, επιτρέποντας στα Rafale να κάνουν βόλτα πάνω από την τουρκική βάση στην Λιβύη.
Με αυτό το ραντάρ θα πετούν τα ελληνικά Rafale ενώ τα ελληνικά F-16 Viper, θα διαθέτουν και αυτά ραντάρ AESA το οποίο οι Τούρκοι θα δουν σε… χρόνια και αν.