Στα «κάγκελα» βρίσκεται το Μαξίμου με το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου της Βασιλίσσης Σοφίας επιβεβαίωσε με δήλωσή του στους New York Times ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator σε άλλες χώρες!!!
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η Αθήνα παραδέχθηκε ότι αδειοδότησε την Intellexa να πουλήσει το Predator σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορικό καταπίεσης των πολιτών της, την Μαδαγασκάρη, Η εταιρεία, μάλιστα, επιχείρησε να γίνει το ίδιο και με την Ουκρανία, όπως φέρεται να ζητούσε η Ουάσιγκτον από την ελληνική κυβέρνηση!
Στο Μαξίμου εκτιμούν πως την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η απάντηση ήταν η μέρα που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή και δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να εκθέσει τον πρωθυπουργό! Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 7 Νοεμβρίου και τα εξής- που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: ««Μισό λεπτό, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα και καλούμαστε αυτό το κουβάρι…»!
Στο Μαξίμου, επίσης, …υποψιάζονται ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε τη δήλωση μέσω του εκπροσώπου, με στόχο να πληγεί ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σμυρλής, που είναι αρμόδιος για το θέμα και που θεωρείται και άνθρωπος «της οικογένειας» στο υπουργείο Εξωτερικών!
Το Μαξίμου βέβαια δεν λέει γιατί θα έπρεπε να υποκρύψει το γεγονός ο υπουργός Εξωτερικών- ο οποίος, άλλωστε, είναι και ένας από εκείνους που παρακολουθούνταν! Για αυτό και ο Ν. Δένδιας απαντά … «το δώσαμε και το ξέρατε»!
New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδεια στην Intellexa για εξαγωγή του Predator
Ας θυμηθούμε τι ακριβώς αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times
Σε νέα διάσταση βάζει την υπόθεση των υποκλοπών δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει άδεια στην εταιρία Intellexa για εξαγωγή του λογισμικού Predator, σε τουλάχιστον μία περίπτωση.
Σε εκτενές δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Πώς η παγκόσμια βιομηχανία spyware βγήκε εκτός ελέγχου», το οποίο υπογράφουν τρεις δημοσιογράφοι, οι New York Times υποστηρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι έδωσε άδεια στην Intellexa να πουλήσει το Predator στην Μαδαγασκάρη.
«Μετά από ερωτήσεις των New York Times, η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι έδωσε στην εταιρεία Intellexa άδειες για την πώληση του Predator σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορικό καταστολής, τη Μαδαγασκάρη. Οι Times απέκτησαν επίσης μια επιχειρηματική πρόταση που έκανε η Intellexa για να πουλήσει τα προϊόντα της στην Ουκρανία, η οποία απέρριψε την πρόταση πώλησης», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Επιπλέον, το αμερικανικό ΜΜΕ στο σημείο του ρεπορτάζ που αναφέρεται στην υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα τονίζει: «Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαίωσε ότι ένα τμήμα του υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής στην Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021. Σε μια υπόδειξη της πίεσης που δέχεται η χώρα, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου ξεκίνησε εσωτερική έρευνα μετά από δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο σχετικά με την εταιρεία».
Εκνευρισμός για τη χαμηλή εγγραφή των ομογενών για τις κάλπες
Μεγάλος εκνευρισμός υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως μαθαίνω, καθώς η επιχείρηση “ψήφοι των ομογενών” δεν πάει καθόλου καλά.
Το προεκλογικό κλίμα όχι μόνο “δεν έχει ζεσταθεί”, όπως πχ στην Ελλάδα, αλλά αντιθέτως, οι ομογενείς μας σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία δείχνουν παγερή αδιαφορία, μέχρι τώρα τουλάχιστον, για συμμετοχή στις εθνικές εκλογές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί μόνο περίπου 3.800 ελληνικής καταγωγής κάτοικοι εξωτερικού, αριθμός απείρως μικρότερος από εκείνον τον οποίον ευελπιστούσε η κυβέρνηση όταν προωθούσε το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών.
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ήδη αρκετές καμπάνιες στον ομογενειακό τύπο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ενώ και από το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω θεσμικών διαύλων, γίνεται προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι ομογενείς.
Η απογοήτευση είναι εύλογη, καθώς σε αρκετές από τις χώρες όπου υπάρχει πολυπληθής παρουσία ομογενών, η παράταξη της ΝΔ, σε δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει, είχε σημαντικό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΥΓ: Μετά τον Τσίπρα ο πρωθυπουργός τα βάζει και με τον Δένδια! Οι συνεχείς αποκαλύψεις για τις εκλογές αυξάνουν τη νευρική κρίση!