Τρία σοβαρά ζητήματα έχει να διαχειριστεί ο Στέφανος Κασσελάκης το επόμενο διάστημα.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Και τα τρία είναι ήδη γνωστά στον Μανώλη Καπνισάκη, τον έμπειρο δικηγόρο που ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του.
Επιπλέον ο νέος Πρόεδρος απέκτησε τον πρώτο του πολιτικό πονοκέφαλο, με το «όχι» της Αχτσιόγλου.
Ας εξετάσουμε τα ζητήματα λίγο πιο αναλυτικά.
Το πρώτο ζήτημα λοιπόν έχει να κάνει με την ανανέωση του κόμματος με νέα και ει δυνατόν άφθαρτα πρόσωπα.
Αυτό θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα διαταράξει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποκλείεται να ζητήσει για το θέμα αυτό την άποψη της Έφης Αχτσιόγλου σε μία λογική συναίνεσης. Αλλά το πότε κι αν θα γίνει αυτό το ξέρουν ο ίδιος και ο κ. Καπνισάκης. Το γεγονός όμως ότι η κυρία Αχτσιόγλου αρνήθηκε οποιαδήποτε θέση στο κόμμα ή στην ΚΟ δείχνει την αποστασιοποίησή της, πιθανώς και μία στάση αναμονής ώστε να εμφανιστεί ως εσωτερική αντιπολίτευση.
Αποε εκεί και πέρα όμως αργεί ο κ. Κασσελάκης τόσο χάνεται η ευκαιρία. Ήδη όλοι παρατηρούν πως οι τοποθετήσεις των Γιώργου Τσίπρα και Νίκου Παππά σε κρίσιμα πόστα στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν συνάδουν με ανανέωση και φρεσκάδα, αλλά ούτε βοηθούν στη συρρίκνωση των διασπαστικών τάσεων.
Την ίδια στιγμή το σκηνικό πόλωσης στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο ορατό. Το «όχι» από Αχτσιόγλου για ανάληψη ρόλου, η φουλ επίθεση από Φίλη, η «πικρία» από Καλπάκη και Θεοχαρόπουλο προσθέτουν έναν ισχυρό πονοκέφαλο στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δεύτερο ζήτημα που έχει να διαχειριστεί ο Στέφανος Κασσελάκης έχει να κάνει με το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την νέα Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει από αυτό.
Για να μην γίνει «ροντέο» η υπόθεση και ξεφύγουν τα πράγματα θα πρέπει ξανά ο κ. Κασσελάκης να κινηθεί σε συνεννόηση με την Έφη Αχτσιόγλου ή τους κ.κ. Χαρίτση και Ηλιόπουλο που θεωρούνται ενωτικοί και εξαιρετικά έμπειροι στα οργανωτικά. Στο συνέδριο θα πρέπει να παρουσιάσει το όραμά του για τον ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξή του και θα είναι στο χέρι του να διαμορφώσει τις πλειοψηφίες που χρειάζονται ώστε να ελέγξει την πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή. Αν το κάνει θα εξασφαλίσει χρόνο, εάν δεν το κάνει τότε θα επιταχύνει τη διάσπαση.
Το τρίτο ζήτημα που θα πρέπει να οργανώσει το γραφείο του κ. Κασσελάκη είναι η προετοιμασία του κόμματος για τις Ευρωεκλογές.
Εάν δεν γίνει αυτό σωστά τότε η ανανέωση που φέρνει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταγραφεί στα εκλογικά ποσοστά. Όπως γίνεται αντιληπτό η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές απαιτεί να υπάρξει σύμπνοια και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Για το λόγο αυτό απαιτείται να βγουν μπροστά νέες υποψηφιότητες με περγαμηνές και εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα, που την ίδια στιγμή θα μπορούν να εκπροσωπήσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο απαιτητικό πεδίο των ΜΜΕ. Άνθρωποι κοινής (κομματικής) αποδοχής.
Πόσοι είναι αυτοί; Ελάχιστοι. Αλλά εάν αξιοποιηθούν μπορεί να κάνουν τη διαφορά.
Πώς ο Κασσελάκης «σβήνει» από τον χάρτη και τον Κασιδιάρη
Ποιος αλήθεια θα το φαντάζονταν ότι οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, θα επηρέαζαν και την πορεία της ακροδεξιάς στην Ελλάδα; Και όμως συμβαίνει ακριβώς αυτό.
Η ενασχόληση της κοινής γνώμης αλλά και της δημοσιότητας με το νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει «σβήσει» από τον χάρτη, τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη και την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων.
Οι νέες δημοσκοπήσεις τον δείχνουν πολύ χαμηλά, πολύ μακριά από το διψήφιο ποσοστό που νόμιζε ότι θα πάρει. Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε επενδύσει στην προβολή από τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα οποία πέρναγε την προπαγάνδα του. Φαίνεται όμως ότι η κοινή γνώμη έψαχνε για ένα νέο πρόσωπο που θα μπορούσε να εκφράσει έναν άλλου είδους αντισυστημισμό. Γιατί ο αντισυστημισμός δεν έχει σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά και εύκολα μπορεί να μεταπηδήσει από το ένα φάσμα του πολιτικού χάρτη στο άλλο.
Ο Κασιδιάρης όμως πληρώνει τώρα και τις αμαρτίες με την διαχείριση του μορφώματος των Σπαρτιατών, όπου οι πρόσφατες παλινωδίες των Βουλευτών του εκεί σίγουρα κούρασαν τους οπαδούς του. Δεν είναι λίγο πράγμα να εμφανίζεσαι ως ο εκπρόσωπος της κάθαρσης του πολιτικού βίου και από την άλλη να μαλώνεις με τον Στίγκα για την κρατική επιχορήγηση.
Όμως ο έγκλειστος του Δομοκού χάνει και από την αφωνία του μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Μία αφωνία ηθελημένη καθώς ετοιμαζόταν να ζητήσει άδεια από τις φυλακές. Μία άδεια που δεν την πήρε τελικά, καθώς η συζήτηση της από το συμβούλιο των φυλακών αναβλήθηκε επ’ αόριστον λόγω μιας απεργίας πείνας που κάνουν, όχι ο Κασιδιάρης και οι άλλοι νεοναζί, αλλά ποινικοί τρόφιμοι των φυλακών.
Στον Δήμο Αθηναίων, εκτός από τον Κασιδιάρη υπάρχει επίσης ο ακροδεξιός συνδυασμός της Ελένης Παπαδόπουλου. Πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων της πλατείας Βικτωρίας, με σαφή αντιμεταναστευτικό λόγο και στον συνδυασμό της οποίας φιλοξενούνται από στελέχη του σκληρού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου μέχρι πρώην υποψήφιοι του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Στην Περιφέρεια Αττικής ο συνδυασμός «Μάχη για την Αττική» του Φίλιππου Καμπούρη (ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου τον Μάιο και τον Ιούλιο) , προειδοποιεί για την «ισλαμοποίηση» και έχει ως υποψήφιους, προβεβλημένα στελέχη του μορφώματος των Ελλήνων του Κασιδιάρη που μεταπήδησαν στο Εθνικό Μέτωπο, όπως την Ιωάννα Καραδήμα στην Ανατολική Αττική, σύζυγο του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Ζαφειρόπουλου.
+ There are no comments
Add yours