Τα «φιλέτα» της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη καλοβλέπουν Έλληνες και ξένοι επενδυτές

Τα «φιλέτα» της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη καλοβλέπουν Έλληνες και ξένοι επενδυτές
φωτογραφία αρχείου

Τα «φιλέτα» της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη καλοβλέπουν Έλληνες και ξένοι επενδυτές

Πόλος έλξης για Έλληνες αλλά και ξένους επενδυτές τα αναξιοποίητα, ελεύθερα οικόπεδα – «φιλέτα» που ανήκουν στην Εκκλησία, με τη ζήτηση να αυξάνεται διαρκώς – Ήπιες, περιβαλλοντικά, πολυτελείς κατοικίες και τουριστικές μονάδες στο επίκεντρο των επενδύσεων που σχεδιάζονται για τις εκτάσεις

Eπενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό για τα ακίνητα της Εκκλησίας, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Ο λόγος για αναξιοποίητες ελεύθερες εκτάσεις χωρίς κτίσματα, κάποιες από τις οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Πρόσφατη περίπτωση αποτελεί και η δημιουργία κοινοπραξίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού νέο κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Μάλιστα, μερικές από αυτές τις εκτάσεις διεκδικεί ο δήμος, καθότι παρουσιάζουν δυνατότητα αποχαρακτηρισμού, ενώ και η Εκκλησία έχει κινηθεί νομικά – εκτός από τη δημοτική αρχή της περιοχής – προκειμένου να προχωρήσει ο αποχαρακτηρισμός τους.

Επιδίωξη Κωνσταντέλλου η ήπια ανάπτυξη της περιοχής

Πάντως, πάγια πολιτική της διοίκησης Κωνσταντέλλου και του συνολικού σχεδιασμού στην πόλη είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ήπια δόμηση με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους κατοίκους, κάτι που επανειλημμένα έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του ο δήμαρχος 3Β. Ωστόσο, δεν παύει να είναι εξαιρετικά έντονο το ενδιαφέρον γι’ αυτές τις εκτάσεις και από ξένους ή εγχώριους επενδυτές, που καλοβλέπουν μεγάλες επενδύσεις σε μία περιοχή όπως τα νότια προάστια και ειδικά η Βουλιαγμένη, όπου οι ελεύθερες διαθέσιμες εκτάσεις γης όλο και λιγοστεύουν, καθώς η ζήτηση διαρκώς αυξάνεται.

Επιφυλακτικότητα επικρατεί ωστόσο, δεδομένου ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσφυγές σε περίπτωση εκμετάλλευσης και αξιοποίησης των συγκεκριμένων ακινήτων. Θυμίζουμε την περίπτωση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, όπου οι κάτοικοι της περιοχής είχαν προσφύγει κατά της επένδυσης του Αστέρα, θεωρώντας ότι μπορεί να προσβάλει περιβαλλοντικά την περιοχή. Μάλιστα οι προσφυγές είχαν φτάσει έως και το Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς τελικά να δικαιωθούν. Στη συνέχεια η επένδυση προχώρησε κανονικά χωρίς άλλα εμπόδια και αυτή τη στιγμή επίκειται η είσοδος και των μεγάλων λιανεμπορικών επιχειρήσεων που θα ανοίξουν καταστήματα στη Μαρίνα έως και τις αρχές του καλοκαιριού.

Θυμίζουμε επίσης το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε για το Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, το οποίο ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το ακίνητο βρίσκεται σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακριβώς δίπλα στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Από σχετική διαδικασία, πλειοδότης αναδείχθηκε ο Βίκτωρας Ρέστης, με τον ίδιο να επιδιώκει να αξιοποιήσει την έκταση για την ανέγερση ήπιων περιβαλλοντικά πολυτελών κατοικιών και μικρής τουριστικής μονάδας. Όταν μάλιστα έγινε ο διαγωνισμός, το ακίνητο προσέλκυσε το ενδιαφέρον σημαντικών επενδυτικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ταυτόχρονα, από διάφορες πλευρές, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εγείρονταν από την αρχή της διαδικασίας ζητήματα νομιμότητας, λόγω του κοινωφελούς χαρακτήρα του ακινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *