Στo F/Β ANEMOS υψώθηκε η σημαία της Σίφνου | «Πρώτος επιβάτης» η εικόνα του Αγίου Συμεών

anemos

Στo F/Β «ANEMOS » υψώθηκε η σημαία της Σίφνου | «Πρώτος επιβάτης» η εικόνα του Αγίου Συμεών

Το νεοαποκτηθέν πλοίο της Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη ήρθε στον Πειραιά χθες το μεσημέρι προερχόμενο από τη Φινλανδία

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Μία ξεχωριστή ημέρα ξημέρωσε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023  για την Ελληνική Ακτοπλοΐα, την Σίφνο και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη.

Πιο συγκεκριμένα το νεοαποκτηθέν από την εταιρεία   F/Β ANEMOS  στη ρότα του για το λιμάνι του Πειραιά προερχόμενο από το εξωτερικό, τη Φινλανδία,  όπου και αγοράστηκε πρόσφατα,  πέρασε από τη Σίφνο και τη Σέριφο δύο νησιά που θα εντάξει στα δρομολόγια που θα κάνει  στις Δυτικές Κυκλάδες από την προσεχή άνοιξη,

Στη Σίφνο κατέπλευσε στις 08:30 στο κυκλαδίτικο νησί. Λόγω καιρού δεν μπήκε στο λιμάνι. Όμως ο πρώτος «επιβάτης» του ήταν η εικόνα του Αγίου Συμεών προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στους παρευρισκομένους, που έδωσαν το «παρών» παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο πλοιοκτήτης Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης σύμφωνα με το  έθιμο του νησιού θα «πανηγυρίσει» την εικόνα του Αγίου την επόμενη χρονιά στις 3 Φεβρουαρίου του 2024.

ΑΝΕΜΟΣ 1
Στo F/Β «ANEMOS » υψώθηκε η σημαία της Σίφνου | «Πρώτος επιβάτης» η εικόνα του Αγίου Συμεών

Επίσης η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη προσέφερε στο πλήρωμα τη σημαία της Σίφνου η οποία πλέον κυματίζει στον ιστό.  Το πλοίο ήταν να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά μεσημέρι  Κυριακής αλλά λόγω κακών καιρικών συνθηκών αυτό θα γίνει αύριο. Προς το παρόν έχει βρει απάγκιο στην Αίγινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, πρόθεση της εταιρείας ήταν να εγγραφεί για συναισθηματικούς λόγους  το πλοίο στο νηολόγιο της Σίφνου όμως αυτό δεν ήταν δυνατόν και ενεγράφη σε εκείνο του Πειραιά.

*Οι φωτογραφίες εiναι από το site www.kaipoutheos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *