Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:07 μμ
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Oι κυβερνοεπιθέσεις είναι η αθέατη πλευρά των πολέμων. Ο ηλεκτρονικός πόλεμος μπορεί να αποδειχθεί εξίσου καταστρεπτικός με τον συμβατικό, σε επίπεδο καταστροφής υποδομών (η ανθρώπινη ζωή είναι προφανώς θέμα που δεν εξετάζεται).
Στο πλαίσιο αυτό καλό κάθε χώρα οφείλει να είναι έτοιμη και για άμυνα αλλά και για επίθεση.
Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε μια σοβαρή εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος. Όπως αποκάλυψε με άρθρο του ο Ισραηλινός Πλοίαρχος ε.α. Eyal Pinko στην ισραηλινή ιστοσελίδα και αναδημοσίευσε η αξιόπιστη εφημερίδα The Jerusalem Post της 9 Σεπτεμβρίου 2020, τους τελευταίους μήνες, αποκαλύφθηκε ότι μια ιρανική ομάδα “χάκερ” επιτέθηκε σε πολλούς αξιωματικούς και δομές του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Σχετικά με το θέμα έχει γραφτεί και στην εφημερίδα “Καθημερινή”, αλλά εδώ ο Ισραηλινός πλοίαρχος προχωράει μιλώντας για πολύ μεγαλύτερης έκτασης επίθεση στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο στόχος της επίθεσης ήταν η παραβίαση των λογαριασμών email και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (Facebook, Instagram κλπ) των στελεχών του Πολεμικού μας Ναυτικού. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια πολύ γνωστή ομάδα Ιρανών “χάκερ” που ονομάζεται “Charming Kitten” ή APT-35. Μάλιστα στην εν λόγω ομάδα έχουν αποδοθεί πολλές κυβερνοεπιθέσεις (cyberattacks) εναντίον στρατιωτικών, στρατιωτικών υποδομών, επιστημόνων και πυρηνικών υποδομών των ΗΠΑ και άλλων κρατών, εξ ου και η φήμη των.
Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές . Αξίζει όμως να τονίσουμε πως οι Ιρανοί χάκερς είναι από τους ικανότερους του πλανήτη και μάλιστα πολλές φορές γίνονται και μισθοφόροι τρίτων χωρών ή εταιρειών.
Η Ελλάδα δεν είναι σε κακό επίπεδο μεν, χρειάζεται όμως αναβάθμιση στον εξοπλισμό και μετεκπαίδευση στο προσωπικό. Αμφότερα μπορούν να γίνουν με τη συνδρομή του Ισραήλ.
Να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια των πολέμων στη Γάζα, το Ισραήλ δεχόταν περίπου 3 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις την ημέρα και μόνο 1-2 περνούσαν το ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας.