Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από τη φιέστα Ράμα στην Αθήνα | Θέλει και σόου με… Φουρέιρα

Το πρωί της Κυριακής ο Έντι Ράμα θα βρίσκεται στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου, υποδεχόμενος τους ομοεθνείς του, για να τους μιλήσει για την προεκλογική του εκστρατεία αλλά και για το όραμα της Αλβανίας με ορόσημο το 2030.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ευελπιστεί ότι θα συγκεντρώσει περισσότερους από 3.000 Αλβανούς πολίτες που κατοικούν στην Αθήνα και όχι μόνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως 20 πρόσωπα που έχουν διακριθεί με τη δουλειά τους στην Ελλάδα θα συνδράμουν τον Έντι Ράμα στον δρόμο προς τις εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του επόμενου έτους στην Αλβανία. Αναμένεται δε να ανακοινώσει την υιοθέτηση της επιστολικής ψήφου, η οποία θα βοηθήσει τους Αλβανούς που ζουν στη χώρα μας να μην χρειάζεται να μετακινηθούν την ημέρα των εκλογών.

Στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (κι ανησυχία ; ) την ομιλία του Αλβανού Πρωθυπουργού και στην περίπτωση που σηκώσει το γάντι, η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει σε υψηλούς τόνους, μετά την προκλητική κίνησή του- λένε πολλοί- να έρθει στη χώρα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, μία ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία και την ώρα που παραμένει σε εκκρεμότητα η υπόθεση Μπελέρη, ο οποίος δεν έχει ακόμη ορκιστεί δήμαρχος.

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από τη φιέστα του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα - Θέλει και σόου με... Φουρέιρα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ερχομός Ράμα γίνεται εξαιτίας του Φρέντυ Μπελέρη και της απόφασης να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας την δική του απάντηση στην κίνηση της Αθήνας. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκέντρωση θα συνοδεύεται και με φιέστα, ακόμη και με τη συμμετοχή της Ελένης Φουρέιρα, την οποία η αλβανική πλευρά έχει προσεγγίσει, καθώς η γνωστή τραγουδίστρια κατάγεται από το Φιέρι και όποτε μεταβαίνει στην γενέτειρά της για συναυλίες, γίνεται το αδιαχώρητο.

Η δυσαρέσκεια της Αθήνας έχει εκφραστεί μέσω του πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε περιττή την επίσκεψη την δεδομένη χρονική συγκυρία, αλλά και μέσω του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος μίλησε για άκαιρη και αχρείαστη επίσκεψη, που όμως δεν θα εμποδιστεί. Τα αγκάθια ωστόσο παραμένουν, καθώς όπως έχει τονιστεί πολλές φορές από την Αθήνα, η Ελλάδα επιθυμεί την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαική Ένωση, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα σέβεται το κράτος δικαίου και το ενωσιακό κεκτημένο.

“Πρόκειται για μία κατά τη γνώμη μου άκαιρη επίσκεψη, βεβαίως και δεν θα εμποδίσουμε βεβαίως και θα παρέχουμε όλη την ασφάλεια η οποία απαιτείται. Δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα στην επίσκεψη αυτή”, είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ενώ όσον αφορά τον τόπο της εκδήλωσης, ο υπουργός υποστήριξε ότι είναι ένα θέμα το οποίο αφορά την ίδια την αλβανική κυβέρνηση και την αλβανική πρεσβεία, διότι πρόκειται για μία επίσκεψη ιδιωτικού χαρακτήρα.

Φρέντι Μπελέρης

Διαβάστε Επίσης

Οι κόκκινες κάρτες

Η εύρεση του κατάλληλου χώρου για την συγκέντρωση και την ομιλία του Έντι Ράμα δεν ήταν εύκολη υπόθεση, Αρχικά είχε ζητηθεί το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου, στη συνέχεια αναζητήθηκε χώρος στο ΣΕΦ, αλλά του προτάθηκε ο χώρος Μελίνα Μερκούρη που δεν ικανοποίησε την αλβανική πλευρά, η οποία στη συνέχεια αναζήτησε έναν ανοιχτό χώρο-κατά πληροφορίες την πλατεία Κοτζιά- για την οποία όμως ο δήμος Αθηναίων παρέπεμψε στην ΓΑΔΑ. Η αλβανική πλευρά κατέληξε τελικά πίσω στο κλειστό του Γαλατσίου, χώρος που μπορεί να αστυνομευθεί καλύτερα, και που συμβολικά δεν “ενοχλεί”, όπως θα γινόταν στην περίπτωση μίας πλατείας. Μένει να φανεί τι θα πει στην ομιλία του ο Αλβανός πρωθυπουργός, ο οποίος ωστόσο στην ανάρτηση του ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να αναμειχθεί στην εκλογική διαδικασία που έχει ήδη αρχίσει να “τρέχει” στην Ελλάδα.

“Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μίας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ζει μία τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας και το όραμα της Αλβανίας του 2030. Αυτό είναι όλο για την επίσκεψή μου στην φίλη γείτονα Ελλάδα”, έγραψε ο Έντι Ράμα, έχοντας προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Έντι Ράμα

Αναδίπλωση Ράμα ;

Χθες, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, ο Αλβανός πρωθυπουργός προχώρησε, μέσω ανάρτησής του, σε… επίθεση φιλίας προς την ελληνική κυβέρνηση. «Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την οπτική του Έλληνα πρωθυπουργού. Η έντονη αντίθεση στην οπτική για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση, ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό. Ωστόσο, όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, την οποία ηγέτες άλλων δημοκρατικών χωρών μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν, αλλά και στην πατρίδα τους.

Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12 Μαΐου, δε σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιαδήποτε αφηγήματα μπορεί να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών, αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας. Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ζει μια μεγάλη κοινότητα Αλβανών, για να έρθω σε επαφή με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό», έγραψε ο Έντι Ράμα, σε ανάρτησή του.

Η παρέμβασή του αυτή, ωστόσο, θεωρήθηκε και ορθώς, ως εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας μας, γεγονός που καυτηρίασε σε υψηλούς τόνους η αντιπολίτευση.

Τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στην ΕΛΑΣ επικρατεί αυξημένη εγρήγορση για την επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων αρχών, στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου αναμένεται να προσέλθουν περισσότεροι από 5000 Αλβανοί που ζουν στη χώρα μας. Το κρίσιμο ερώτημα, ωστόσο, είναι το περιεχόμενο της ομιλίας που θα επιλέξει να εκφωνήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *