Νέα Τουρκική Διείσδυση στα Βαλκάνια-Μετά τη Λιβύη σειρά έχει η Χερσόνησος του Αίμου

τουρκική
Η τουρκική επεκτατική πολιτική σε εφαρμογή.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά κατά την οποία αναφερόμαστε στην τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια . Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στον οικονομικό και πολιτιστικό παράγοντα . Ενδεικτικό απόσπασμα:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Οι τουρκικές επενδύσεις επεκτείνονται σε όλο το εύρος των Βαλκανίων, ακόμα και σε χώρες όπως η Κροατία, που όπως και η Σερβία είναι χριστιανική.

Η παιδεία, η οικονομία, η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζει το όραμα της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας. Με αυτόν το σκοπό χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα που θα τον επιτύχουν. Στόχος του Τούρκου Προέδρου, σύμφωνα με αναλυτές, είναι να δημιουργήσει μια νέα γενιά ισλαμιστών στην «καρδιά» της Ευρώπης.

ενώ πιο πρόσφατα αναφερθήκαμε στη ναυτική βάση που αποκτά στην Αλβανία.

Οι επιτυχίες στη Λιβύη κατά του στρατηγού Χαφτάρ φέρονται να έχουν ανοίξει υπέρμετρα την όρεξη του νυν Τούρκου προέδρου Ρ.T. Ερντογάν για την υλοποίηση του επόμενου βήματος του σχεδίου του στα Βαλκάνια.

Μετά τη Λιβύη με “όχημα” τις μουσουλμανικές μειονότητες και στόχο την επιρροή και την πολιτική παρέμβαση των Τούρκων σε βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο αλλά και η Ελλάδα (Δυτική Θράκη), το οποίο είναι στα σκαριά όπως φαίνεται.

Το σχέδιο αφορά τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες της Άγκυρας να αποκτήσει επιρροή στις μουσουλμανικές μειονότητες σε Ελλάδα, Νότια Βουλγαρία, Βοσνία, Σερβία, Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο με το ύπουλο σύνθημα  της δήθεν “επικαιροποίησης” της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν, κάτι που επιδιώκει η Τουρκία στα νησιά μας εδώ και μερικούς μήνες απαιτώντας αποστρατικοποίηση ενώ εξοπλίζει την 4η στρατιά του Αιγαίου.

Η τουρκική διπλωματία και οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί με την ιστορία των εδαφών στα Βαλκάνια, τα οποία χάθηκαν “αδίκως” λόγω της παρέμβασης της δύσης, ενώ σημειώνουν ότι κάποτε θα ξαναγυρίσουν σε αυτά.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα σχέδια της Άγκυρας θα έχουν σχεδόν σίγουρη συνέχεια μετά τη Λιβύη και την εδραίωση εκεί της τουρκικής παρουσίας με επίκεντρο αυτή τη φορά τα Βαλκάνια.

Η τουρκική επεκτατική πολιτική σε εφαρμογή.

 Μιλάμε για την προσπάθεια της δήθεν επικαιροποίησης της συνθήκης της Λωζάνης από τουρκικής πλευράς, “παίζοντας” με τα δικαιώματα των μουσουλμανικών μειονοτήτων στα Βαλκάνια.

Οποιαδήποτε τουρκική προσπάθεια σε βαλκανικές χώρες θα έχει στόχο την προσπάθεια αποσταθεροποίησης των κυβερνήσεων, με μοχλό πιθανότατα τη μάζα των χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων, όπως επιχείρησε να κάνει ανεπιτυχώς πριν μήνες η Τουρκία στον Έβρο.

Πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι εδώ και μεγάλο διάστημα Τούρκοι νομικοί έχουν “ξεσκονίσει” την συμφωνία της Λωζάνης αναζητώντας παραθυράκια και διόδους, για να αμφισβητηθούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, ενώ θα έχουμε και πιθανές προκλήσεις στις μουσουλμανικές μειονότητες ώστε να δημιουργηθεί μια μη ομαλή κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Ήδη η Άγκυρα με την αρωγή όλων των κομμάτων αμφισβητεί την κυριότητα 28 νησιών μας στο Αιγαίο, ενώ με την βοήθεια ύποπτων τουρκικών ΜΚΟ, προσπαθεί να εγείρει θέμα ακόμα και για την Κρήτη.

Το σχέδιο έχει πρωτίστως απώτερο στόχο να ανοίξει η ατζέντα των διεκδικήσεων κατά της χώρας μας (όσο αφορά την Ελλάδα), ώστε όταν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά από πιέσεις, έχοντας μια μεγάλη ποικιλία η οποία θα είναι βέβαια προς όφελος της Τουρκίας.

Το σχέδιο του τουρκικού εθνικού όρκου τον οποίο εφαρμόζει κατά γράμμα το καθεστώς Ερντογάν, απειλεί εκτός όλων των άλλων Ελλάδα αλλά και Βουλγαρία, ενώ επιδιώκει την απόκτηση επιρροής όπου βρίσκονται Τουρκογενείς πολίτες σε βαλκανικές χώρες, όπως Σερβία, Βοσνία, Κοσυφοπέδιο κ.α     

Εκτιμάται πολύ απλά ότι εφόσον κερδίζουν οι Τούρκοι όλα όσα έχουν θέσει ως στόχους στη Λιβύη (πετρέλαια, βάσεις), με τη διεθνή κοινότητα να “βαράει παλαμάκια”, τότε θα συνεχίσουν ακάθεκτοι στο δεύτερο μέρος του σχεδίου τους που θα αφορά την αναβίωση του εθνικού όρκου, όπως τον ονομάζουν.

Οι Τούρκοι “παίζουν” ύποπτα παιχνίδια θέλοντας να “χαλιναγωγήσουν” πλήρως όλους τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στα Βαλκάνια εφευρίσκοντας δικαιολογίες για να παρεμβαίνουν στις χώρες της περιοχής ως επιδιαιτητής, ενώ σε μελλοντικό βολικό χρόνο, θα θελήσουν πιθανόν να προσαρτήσουν και εδάφη που έχασαν το 1912-13.

Στο τέλος, υπάρχει η σκέψη ότι αποχωρώντας από την εξουσία του ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει αφήσει μια πολύ καλή παρακαταθήκη για τους επόμενους…Τούρκους προέδρους της χώρας, ώστε να υλοποιήσουν αυτοί ότι δεν πρόλαβε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *