Το Λιμενικό έριξε βολές για πλοίο με σημαία Κομόρες που κατευθυνόταν στα τουρκικά παράλια | Όλοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί

Το Λιμενικό έριξε βολές για πλοίο με σημαία Κομόρες που κατευθυνόταν στα τουρκικά παράλια

Σκηνικό προβοκάτσιας επιχειρούν να στήσουν εκ νέου τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταδίδοντας ότι σκάφος του ελληνικού Λιμενικού σώματος άνοιξε πυρ εναντίον αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Τενέδου.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, όταν άνοιξε πυρ το ελληνικό σκάφος, τότε επενέβησαν δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού και το ανάγκασαν να αποχωρήσει.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, στο αλιευτικό σκάφος επέβαιναν 18 μέλη πληρώματος, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, και τρεις Τούρκους πολίτες.

σκαφος_1_2
322
σκαφος_1
322_2

Η ελληνική πλευρά δίνει ωστόσο μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα, διαψεύδοντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς.Σύμφωνα με πηγές, σήμερα το πρωί, πλοίο με σημαία Κομόρες, που κινείτο στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Λέσβου, με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια, δεν σταμάτησε σε κλήσεις του ελληνικού Λιμενικού, αλλά ούτε και στις ηχητικές προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα, συνεχίζοντας την πορεία του.

Τότε, οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Το σκάφος, το οποίο αρμοδίως χαρακτηρίζεται αδιευκρίνιστο, καθώς είναι τόσο παλιό «σκαρί», που δεν έχει γίνει αντιληπτό τι είναι, συνέχισε την πορεία του. Τότε, οι ελληνικές αρχές ενημερωσαν τις τουρκικές ότι κατευθύνεται προς τα παράλιά τους, για να ελέγξουν το… μυστηριώδες πλοίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *