Στο σφυρί ακίνητα στον Άλιμο της συζύγου του Μ. Αγούδημου και πολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο

Συνεχίζεται η περιπέτεια των πλειστηριασμών για τα περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων που συνδέονται με τον αείμνηστο εφοπλιστή Γεράσιμο Αγούδημο.

της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθούν στις 8 Ιουνίου δύο ακίνητα-φιλέτα στον Άλιμο, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Νηρεύς, στην οποία τη θέση του προέδρου κατέχει η Ανθή-Μαρίνα Αγούδημου, σύζυγος του καπετάν Μάκη ο οποίας έφυγε από την ζωή πριν περίπου τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Intrum Hellas εκπλειστηριάζει δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες εντοπίζονται στην ίδια οικοδομή ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται στα 300.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός που εμφανίζει τη μεγαλύτερη τιμή πρώτης προσφοράς αφορά σε ένα ισόγειο κατάστημα το οποίο αναπτύσσεται σε πολυκατοικία η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο με συνολική επιφάνεια 1.651 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Καλαμάκι εντός του σχεδίου πόλεως του δήμου Αλίμου επί των οδών Κανάρη, Βασ. Γεωργίου και Αριστοτέλους.

Το εν λόγω ισόγειο κατάστημα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και έχει επιφάνεια 250 τ.μ. ενώ σε αυτό ανήκει ο υπόγειος χώρος και τα πατάρια γύρω από αυτόν. Η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 805.500 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά σε ένα διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στην ίδια πολυκατοικία, το οποίο έχει επιφάνεια 176 τ.μ. και βγαίνει προς εκποίηση με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 410.080 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, η πολυκατοικία υπολογίζεται ότι έχει κατασκευαστεί περίπου το 1980 ενώ κατά την εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε καλά επίπεδα συντήρησης.

Στο σφυρί ακίνητα στον Άλιμο της συζύγου του Μ. Αγούδημου και πολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο

Δεύτερη ευκαιρία αναζητούν οι Armit Vilas στην Μύκονο

Εκτός όμως από τα εναπομείναντα “ασημικά” της εφοπλιστικής οικογένειας Αγούδημου, αγοραστή μέσα από την οδό των πλειστηριασμών αναζητούν εκ νέου και 11 πολυτελείς βίλες με πισίνα, οι οποίες εντοπίζονται στην θέση Φωκός στην Άνω Μερά της Μυκόνου.

Πρόκειται για το project Armit villas το οποίο υλοποιήθηκε από τις εταιρείες Villas Armit και Artemis I LLC με έδρα την πολιτεία Ντελαγουέαρ των ΗΠΑ και την εταιρεία Delphi Athena LLC, με έδρα την Καλιφόρνια, οι οποίες εκπροσωπούνται στην χώρα μας μέσω υποκαταστήματος που διαθέτουν στην Αθήνα.

Οι κατοικίες, οι οποίες σχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΚΚΜ, έχουν κατασκευαστεί κατά την χρονική περίοδο 2002-2009 ενώ ακολούθησαν τον δρόμο του πλειστηριασμού εξαιτίας των οφειλών που είχαν οι παραπάνω εταιρείες.

Στις 29 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να γίνει μια νέα προσπάθεια για να εκποιηθούν με την υψηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 1,208 εκατ. ευρώ και την χαμηλότερη να αγγίζει τα 393.000 ευρώ ενώ η συνολική τιμή εκκίνησης πλησιάζει τα 9 εκατ. ευρώ.

Μαζί με τις 11 κατοικίες, οι οποίες αναπτύσσονται σε μια αρκετά μεγάλη και βραχώδη έκταση με θέα την θάλασσα, εκποιούνται και δύο αποθήκες.

Το ακριβότερο ακίνητο αποτελείται από μια διώροφη κατοικία με πισίνα, η οποία έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 13.304 τ.μ. και ακολουθεί σε επίπεδο υψηλότερης τιμής εκκίνησης μια επίσης διώροφη κατοικία, η οποία είναι κτισμένη σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 8.838 τ.μ., το οποίο ξεκινά στα 1,183 εκατ. ευρώ.

Στο σφυρί ακίνητα στον Άλιμο της συζύγου του Μ. Αγούδημου και πολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο
Αγούδημος | Στο σφυρί ακίνητα στον Άλιμο της συζύγου του Μ. Αγούδημου και πολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *