Στον έλεγχο της Lamda Development η Μαρίνα Φλοίσβου

marina floisvou

Στον πλήρη έλεγχο της Lamda Development πέρασε η Μαρίνα Φλοίσβου από την εταιρεία D-Marinas B.V. του ομίλου Dogus.

Σας είχαμε ενημερώσει για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην ελληνική αγορά από την αποχώρηση της Dogus. Θυμίζουμε ότι η τουρκική εταιρεία πουλάει τις συμμετοχές της σε ξενοδοχεία και μαρίνες, 

Συμφωνία απόκτησης, από την εταιρεία D-Marinas B.V. του ομίλου Dogus, του υπολοίπου του 50% των μετοχών της εταιρίας Lamda Dogus Investments η οποία, σήμερα, κατέχει ποσοστό 83,39% των μετοχών της LAMDA Flisvos Holding Α.Ε., μετόχου κατά 77,23% της εταιρίας LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. που διαχειρίζεται τη Mαρίνα Φλοίσβου, ανακοίνωσε η Lamda Development.

Το αντίτιμο για την αγορά των εν λόγω μετοχών ανέρχεται σε 12.393.000 ευρώ.

Η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020. Αυτό με δεδομένο ότι δεν εκκρεμούν κανονιστικές ή άλλες διοικητικές εγκρίσεις.

Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η LAMDA DEVELOPMENT S.A. καθίσταται ο μοναδικός μέτοχος ελέγχοντας έτσι πλήρως τη Μαρίνα Φλοίσβου.

Ορισμένα στοιχεία για τη Μαρίνα Φλοίσβου.

Μέσα στο 2018 η Μαρίνα Φλοίσβου ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 1,3 εκατ. Ευρώ, οι οποίες ξεκίνησαν το 2017. Επιπλέον, πραγματοποίησε και περιβαλλοντικές επενδύσεις οι οποίες αφορούσαν σε νέα έργα περιβαλλοντικής προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας, έργα διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, έργα πρασίνου, υπηρεσίες αντιρρύπανσης και προμήθεια αντιρρυπαντικών μέσων, εκπαίδευση του προσωπικού κ.ά.

Η πληρότητα του εμπορικού του τουριστικού λιμένα έφτασε το 100%, με τα ποσοστά επισκεψιμότητας να διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Για παράδειγμα είχε μέσο όρο 27.000 επισκεπτες κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εγκατάσταση απασχολούνται περί τους 1.100 εργαζόμενους στα σκάφη, τα γραφεία, τα καταστήματα και στον Φορέα Διαχείρισης.

Το 2018 επιβεβαιώθηκε εκ νέου η δέσμευση της Μαρίνας Φλοίσβου για συνεχή ανάπτυξη με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών, στην ασφάλεια και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με την απονομή της «πλατινένιας» διάκρισης, το 5 Gold Anchors Platinum, την υψηλότερη διάκριση του παγκόσμιου θεσμού Global Gold Anchor Scheme. Ο Φλοίσβος είναι η δεύτερη mega-yacht μαρίνα στην Ευρώπη που λαμβάνει τη διάκριση Platinum, ενώ παράλληλα είναι και η πρώτη και μόνη στη Νοτιανατολική Μεσόγειο που ξεπερνά τις πέντε Χρυσές Άγκυρες. Η μαρίνα απέκτησε επίσηςτο 2018 τη διάκριση «EFQM Committed to Excellence – 4 star» απότοEuropean Foundation for Quality Management (EFQM).

Τέλος, η Μαρίνα Φλοίσβου βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία από το 2007 και πιστοποιείται με ISO9001 και ISO14001 από το Lloyd’s Register Group από το 2008 – αποτελώντας έτσι την πρώτη και μοναδική μαρίνα της Ελλάδας που κατέχει και τις δύο πιστοποιήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Μαρίνα Φλοίσβου, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.flisvosmarina.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *